Icon en
Engeltjes van koek sidepic

Boodschappenlijstje     
75 gram boter (kamertemperatuur)          
75 gram fijne suiker                     
1/2 klein vrije uitloop bio-ei                 
1/2 theelepel vanille extract                
125 gram (Zeeuws) bloem                 
1/2 theelepel bakpoeder     
poedersuiker, om te strooien    
wit rolfondant en diverse andere kleuren   

Engeltjes van koek sidepicll

We bakken engeltjes voor Maria Lichtmis, ze brengen het licht na de donkere maanden terug naar de aarde. De eerste sneeuwklokjes bloeien al in de tuin, daar worden we zo blij van. Het blijft al ietsje langer licht in de middag en als we 's ochtends naar school lopen is het ook al iets lichter. Fijn hoor, volgende maand komt de lente er aan!

Zo bak je engeltjes

Engeltjes van koek 01
Engeltjes van koek 02
Engeltjes van koek 03
Engeltjes van koek 04

Mix boter en suiker romig.

Klop het ei los.

Voeg de helft aan de botermix toe.

Mix het vanille extract erdoor.

Engeltjes van koek 05
Engeltjes van koek 06
Engeltjes van koek 07

Zeef meel en bakpoeder erbij.

Vouw het meel in het botermengsel.

Kneed deeg het kort met de hand.

Engeltjes van koek 08
Engeltjes van koek 09
Engeltjes van koek 10
Engeltjes van koek 11

Pak het in een vershouddoek en leg het +/- 1 uur in de ijskast.

Rol het deeg uit tot 1cm dikte.

Steek engeltjes uit het deeg.

Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier erop.

Engeltjes van koek 12
Engeltjes van koek 13
Engeltjes van koek 14

Zet de bakplaat een uurtje in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175°C

Bak de koekjes in 10-12 minuten lichtbruin.

Terwijl de koekjes helemaal afkoelen steek je alvast het fondant uit

Engeltjes van koek 15
Engeltjes van koek 16

Plak het fondant op de koekjes met een druppel water.

De engeltjes zijn (bijna) te lief om op te eten ;))

We wensen je een mooi Maria Lichtmis!