Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/2 klein vrije uitloop bio-ei
1/2 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuws) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
wit rolfondant en diverse andere kleuren
We bakken engeltjes voor Maria Lichtmis, ze brengen het licht na de donkere maanden terug naar de aarde. De eerste sneeuwklokjes bloeien al in de tuin, daar worden we zo blij van. Het blijft al ietsje langer licht in de middag en als we 's ochtends naar school lopen is het ook al iets lichter. Fijn hoor, volgende maand komt de lente er aan!
Zo bak je engeltjes
Mix boter en suiker romig.
Klop het ei los.
Voeg de helft aan de botermix toe.
Mix het vanille extract erdoor.
Zeef meel en bakpoeder erbij.
Vouw het meel in het botermengsel.
Kneed deeg het kort met de hand.
Pak het in een vershouddoek en leg het +/- 1 uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek engeltjes uit het deeg.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier erop.
Zet de bakplaat een uurtje in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 10-12 minuten lichtbruin.
Terwijl de koekjes helemaal afkoelen steek je alvast het fondant uit
Plak het fondant op de koekjes met een druppel water.
De engeltjes zijn (bijna) te lief om op te eten ;))
We wensen je een mooi Maria Lichtmis!