SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Er is een veulentje geboren!

We gaan naar Boerderij Schieveen
Info en Vakantie- & weekenduitjes
Boerderij schieveen sidepic

Belevenisboerderij Schieveen
Oude Bovendijk 220
3046 NL Rotterdam

Meer informatie:

W: Belevenisboerderij Schieveen

E: info@belevenisboerderij.nl

Maandags en dinsdags gesloten.

Boerderij schieveen sidepicll

Vandaag gaan we naar Belevenisboerderij Schieveen, we blijven dichtbij huis. Ook al wonen we in een voor Nederland grote stad, de boerderij ligt op een mooie plek aan de rand van Rotterdam dus je bent echt buiten in de natuur.

Kinderen kunnen hier van alles doen! Je kan in de watertuin spelen, een ritje op het paard maken, in het hooidoolhof klimmen en klauteren of naar de vlindertuin gaan. Wat ze ook doen, ze hebben veel plezier met lekker buiten spelen!

Boerderij schieveen 01
Boerderij schieveen 02
Boerderij schieveen 03
Boerderij schieveen 04

Als je vanaf de dijk het erf oprijdt zie je een lief oud boerenhuisje en aan de andere kan een prachtige boom. Hier parkeren de mensen die op de fiets komen. Een klein stukje verder kun je de auto parkeren, als je van verder weg komt. Als je om je heen kijkt zie je weilanden met schapen, lammetjes en paarden. Maar ook heel veel wilde bloemen, de omgeving hier is zo mooi!

Boerderij schieveen 05
Boerderij schieveen 06
Boerderij schieveen 07

Voor onze monstertjes is een bezoek aan de boerderijdieren het hoogtepunt. Je mag de dieren knuffelen, voeren en de lammetjes een flesje geven. Het voer en de flesjes kun je in het restaurant kopen. Op Insta zagen we dat er een prachtig veulentje is geboren en dat is een extra trekpleister! We kijken eerst bij de koeien, varkens, de schapen, geiten en lammetjes. We wachten even tot het niet zo druk is bij de paardenstal van het veulentje.

Boerderij schieveen 08
Boerderij schieveen 09
Boerderij schieveen 11

Dan staan we met onze neuzen vooraan en de paardenmoeder stapt voor haar veulen. Dat vinden de monsters heel mooi, de mama beschermt haar kind. Het veulen heet Beertje en ze is nieuwsgierig! Ze komt dicht bij het hek, om naar de kinderen te kijken. Ze is prachtig en erg lief!

Dan spelen de mini-monstertjes in het hooidoolhof en daarna in de watertuin. Op de foto's zie je het niet maar vandaag is het hier erg druk! Het is meivakantie. Puk vindt een leeg paadje achter een struik, daar kun je lekker op je modderige blote voeten door het gras lopen. Je loopt langs een sloot en kunt ver kijken over het lege, groene land.

Wat een schitterend uitzicht voor een stadskind!