SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Er leven reuzenpanda's

in Ouwehands Dierenpark in Rhenen
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Nederlands
Ouwehands dierenpark home

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Meer info hier

email: info@ouwehand.nl

Dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur

Ouwehands dierenpark sidepic

Vandaag gaan we naar Rhenen, naar Ouwehand's Dierenpark waar sinds april 2017 de twee Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya wonen. Puk houdt van Panda's sinds hij Minecraft speelt en nu gaan we ze in het echt zien! Extra leuk is dat op 1 mei 2020 de Panda's een baby kregen, ze heet Fan Xing. Sinds december vorig jaar kun je Fan Xing binnen en/of buiten bewonderen. Puk staat al te trappelen!

Ouwehands dierenpark 01
Ouwehands dierenpark 02
Ouwehands dierenpark 03
Ouwehands dierenpark 04

Het is erg druk als we aankomen bij het Dierenpark, ondanks het tijdslot, we wachten in een lange rij om naar binnen te gaan. Maar eindelijk is het dan zover, de online tickets zijn gescand en we gaan naar binnen. Het plein waar je binnenkomt is erg druk en chaotisch, 11.15 uur en veel mensen gaan al direct naar het terras voor de lunch. Bij de toiletten staat een heeeel lange rij en iedereen loopt af en aan, door elkaar, het is erg ongemakkelijk. We kijken op een wegwijzer hoe we bij de dieren komen.

We zien al veel dieren op weg naar de reuzenpanda's. Het eerste dier is de Siberische tijger, maar die ligt erg ver weg te suffen onder een boom. Dan zien we giraffen, een zebra en de flamingo's, die zijn ook heel mooi! Maar Puk ziet ze zo vaak in Blijdorp dus hij wil graag verder, want we zijn op een speciale panda-missie vandaag.

Ouwehands dierenpark 05
Ouwehands dierenpark 06
Ouwehands dierenpark 07
Ouwehands dierenpark 08

Als echte Nederlanders volgen we de borden maar die zijn erg verwarrend. We lopen van de ene wegwijzer naar de andere, tot we een plattegrond vinden. Wij zijn niet de enigen die naar de Panda's zoeken! Er is nog steeds veel verwarring onder de bezoeker van de Zoo.

Daar zien we een drom mensen staan met hun camera's of telefoons in de aanslag, dus er op af. En ja hoor, daar is Fan Xing, lekker buiten in de tuin. We moeten even wachten maar dan kunnen we haar heel goed zien en ze is schattig! Ze zit lekker te knabbelen aan haar bamboe en klimt ermee in de boom. Puk vindt haar geweldig!

Ouwehands dierenpark 09
Ouwehands dierenpark 10
Ouwehands dierenpark 11
Ouwehands dierenpark 12

We lopen door een mooie poort naar binnen en boven bij de verblijven aangekomen zien we eerst mama Wu Wen. Ze ligt op een vlonder in een boom te slapen, het ziet er niet zo comfortabel uit maar ze heeft klaarblijkelijk nergens last van. ;)) Dan lopen we verder en beneden in de tuin zien we Fan Xing weer, ook hij ligt lekker op de vlonder in zijn boom. Dan kijken we nog even bij papa Xing Ya naar binnen. Drie keer raden wat hij aan het doen is, bamboe eten natuurlijk!

Ouwehands dierenpark 13
Panda shop 01
Panda shop 02

Er is helemaal niemand hier, iedereen kijkt buiten naar Fan Xing. Dus wij maken van de gelegenheid gebruik om snel nog even te kijken of Wu Wen soms al wakker is. Maar nee hoor, ze ligt nog in diepe rust. Dan lopen we door naar de Panda Shop, zo handig dat ie gelijk hier boven zit. Alle kindjes sleuren pa en ma gelijk naar binnen. Puk ook natuurlijk!

Panda shop 03
Panda shop 04
Panda shop 05

Pandaspullen zijn er in overvloed, het eerst zien we Panda(school)tassen, ondergoed & sokken. Maar er zijn ook pandaknuffels, speelsets, auto's, boeken, schoolspullen, serviesjes & placemats en baby en kinderkleding, ook allemaal met panda's er op. Niet verbazend dat het erg druk is in de winkel en ook bij de kassa. Puk scoort een pandaboek en kiest zelf een Mama pandaknuffel met kind. Terug in het park komen we heel veel kinderen met pandaknuffels tegen, met en zonder pandakind!

Ouwehands dierenpark 16
Ouwehands dierenpark 17
Ouwehands dierenpark 18
Ouwehands dierenpark 19

Weer beneden maken we zelf een foto van Puk met een Reuzenpanda. Puk klimt op een kleine verhoging en jij kiest op een scherm met welke panda hij op de foto wil. Je ziet de foto in beeld verschijnen en je kunt hem zelf afdrukken. Je betaalt met je pin en dan kun je de foto ook nog gratis naar je emailadres versturen. Superleuk!

Dan lopen we tegen een bord met panda-ijsjes aan, die willen we natuurlijk ook proeven nu we hier toch zijn! Het softijs is erg lekker maar Puk houdt niet van alle chocoladetoevoegingen. Gelukkig voor hem mag je ook zonder. Om de ijsbeker zit een geplastificeerde wikkel met een grappig pandakopje erop. Puk is er weg van en de wikkel past ook om zijn schoolbeker, is me dat leuk!

Naar onze mening zijn dit de plus- en minpunten in Ouwehands Dierenpark

Plus!

  • Er zijn veel mooie dieren en de reuzenpanda's zijn (terecht) de attractie voor de meeste mensen, de panda's zijn werkelijk schitterend!
  • De tuin is erg groen met mooie oude bomen, veel prachtige planten en kleurige bloemen, met zon- en schaduwgedeelten
    De website is mooi en duidelijk, voor de kleintjesje staan er leuke kleurplaten op die je kunt downloaden
  • Je kunt er ook veel spreekbeurt info op vinden en er staan speurtochten op voor als je er naar toe gaat

Min

  • Er wordt nergens toezicht gehouden op het naleven van de covidregels, in de wachtrij bij de ingang gaat het al helemaal fout
  • De wegwijzers zijn onduidelijk en de plattegrond is vaak druk bezocht en gecompliceerd, waardoor je lang moet wachten
  • Veel mensen hebben moeite met de weg vinden, we hoorden overal mensen de weg aan elkaar vragen, ook bij de wegwijzers
Ouwehands dierenpark 20
Ouwehands dierenpark 21

We zoeken een mooi plekje om een poosje te zitten, die kom je hier overal tegen. Is dat geen cute flamingobankje? Hier kunnen we onze lekkere ijsjes eten en Puk wil ook graag spelen in de leuke waterspeeltuin, waar we langskwamen op zoek naar de panda's.

Ouwehands dierenpark 20
Ouwehands dierenpark 21
Ouwehands dierenpark 22
Ouwehands dierenpark 22

Er rijden staan informatiehokjes en er rijden karretjes (met verklede mensen) door Ouwehand's Dierenpark, die allerlei informatie over dieren geven. Ze heten o.a. Doctor Dodo, Filosoof Flamingo, Hoogleraar Hop, Onderzoeker Octopus, Professor Panda en Spindoctor Spitsmuis. Zij trekken veel van de wat grotere kinderen aan, die het leuk vinden meer over deze dieren te weten.

Op weg naar de uitgang komen we de zeehonden tegen, ze worden net gevoerd. We blijven een poosje kijken, ze zijn zo slim en leuk. Je kan hier om de hoek ook naar binnen om een zeehondenshow te zien. Daar is veel animo voor maar het is niet voor ons.

Wij komen zeker nog terug in Ouwehand's Dierenpark want Puk had een topdag (zoals hij zelf zegt) en de dieren zijn nog een bezoek meer dan waard!