De boodschappen
1200 gram Italiaanse Muskaatdruiven
250 gram geleisuiker speciaal
1 eetlepel citroensap
1200 gram Italiaanse Muskaatdruiven
250 gram geleisuiker speciaal
1 eetlepel citroensap
Wil je de heerlijke smaak van de Italiaanse Muskaatdruiven ook in de winter proeven? Dan kun je er nu jam van maken want nu is het druivenseizoen!
Zo maak je Muskaatdruivenjam
Was de druiven en haal ze van de steel.
Wrijf 1000 gram door een zeef.
Roer pulp en sap door elkaar.
- Snij de 200 gram achtergehouden druiven in de helft, verwijder de pitjes en zet ze even opzij.
- Van de overige 1000 gram houden wij 600 ml aan pulp en sap over.
Breng het mensel aan de kook.
Doe na 2 minuten de druiven erbij.
Kook het mengsel 2 minuten door.
Vul de potten 1cm van de rand.
Draai ze 5 min. ondersteboven.
Laat de jam helemaal afkoelen.
Druivenjam? Echt heel lekker!
Zo bewaar je jam
- Ongeopend kan jam een jaar bewaard worden zonder smaakverlies, mits bewaard op een koele, donkere plek.
- Na het openen van de pot altijd je jam in de ijskast bewaren!