SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Muskaatdruiven zijn in seizoen

daar maken we jam van
Waldorf recepten, Herfst, Italiaans, Met vers fruit, Inmaak en Jam / compote / jelly
Muscat grapes jam sidepic
De boodschappen
1200 gram Italiaanse Muskaatdruiven
250 gram geleisuiker speciaal
1 eetlepel citroensap
Muscat grapes jam promo

Wil je de heerlijke smaak van de Italiaanse Muskaatdruiven ook in de winter proeven? Dan kun je er nu jam van maken want nu is het druivenseizoen!

Zo maak je Muskaatdruivenjam

Muscat grapes jam 01
Muscat grapes jam 02
Muscat grapes jam 03

Was de druiven en haal ze van de steel.

Wrijf 1000 gram door een zeef.
Roer pulp en sap door elkaar.
  • Snij de 200 gram achtergehouden druiven in de helft, verwijder de pitjes en zet ze even opzij.
  • Van de overige 1000 gram houden wij 600 ml aan pulp en sap over.
Muscat grapes jam 04
Muscat grapes jam 05
Muscat grapes jam 06
Muscat grapes jam 07

Breng het mensel aan de kook.

Doe na 2 minuten de druiven erbij.

Kook het mengsel 2 minuten door.
 

Muscat grapes jam 08
Muscat grapes jam 09
Muscat grapes jam 10
Vul de potten 1cm van de rand.
Draai ze 5 min. ondersteboven.
Laat de jam helemaal afkoelen.
Muscat grapes jam home
Muscat grapes jam sidepicll

Druivenjam? Echt heel lekker!

Zo bewaar je jam

  • Ongeopend kan jam een jaar bewaard worden zonder smaakverlies, mits bewaard op een koele, donkere plek.
  • Na het openen van de pot altijd je jam in de ijskast bewaren!