De boodschappen voor 24 koekjes
200 gram amandelmeel
80 gram kristalsuiker
rasp van 1 sinaasappel
50 gram poedersuiker
2 vrije uitloop eiwitten
een theelepel amandel-essence
50 gram geschaafde amandelen
Hier is alweer het tweede recept, koekjes zijn het deze keer. Voor deze lekker zoete amandelkoekjes moeten we naar Cyprus of we bakken ze zelf, in onze Hollandse keuken. Ook leuk!
Zo maak je Ergolavi
Roer meel en kristalsuiker door elkaar.
Rasp de schone sinaasappelschil.
Roer de rasp en poedersuiker erdoor.
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Voeg de eiwitten bij het meelmengsel.
Voeg de essence ook aan de mix toe.
Mix alle ingrediënten snel tot een kleverige pasta.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Rol balletjes (walnoot grootte) in een cilinder en buig ze.
Hak de amandelschilfers grof.
Rol de koekboogjes door de gehakte amandelen.
Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Bak de koekjes in 15 minuten heel lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op bakpapier op een rek.
Morgen gaan we naar Bulgarije!