SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ergolavi (amandelkoekjes)

Het 2e EU-recept komt uit Cyprus
Met noten, Europees en Koekjes bakken
Ergolavi cyprus side

De boodschappen voor 24 koekjes
200 gram amandelmeel
80 gram kristalsuiker
rasp van 1 sinaasappel
50 gram poedersuiker
2 vrije uitloop eiwitten
een theelepel amandel-essence
50 gram geschaafde amandelen

Ergolavi cyprus side ll
Hier is alweer het tweede recept, koekjes zijn het deze keer. Voor deze lekker zoete amandelkoekjes moeten we naar Cyprus of we bakken ze zelf, in onze Hollandse keuken. Ook leuk!

Zo maak je Ergolavi

Ergolavi cyprus 01
Ergolavi cyprus 02
Ergolavi cyprus 03
Ergolavi cyprus 04
Roer meel en kristalsuiker door elkaar.
Rasp de schone sinaasappelschil.
Roer de rasp en poedersuiker erdoor.
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Ergolavi cyprus 05
Ergolavi cyprus 07
Ergolavi cyprus 06
Voeg de eiwitten bij het meelmengsel.
Voeg de essence ook aan de mix toe.
Mix alle ingrediënten snel tot een kleverige pasta.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Ergolavi cyprus 08
Ergolavi cyprus 09
Ergolavi cyprus 10
Ergolavi cyprus 11
Rol balletjes (walnoot grootte) in een cilinder en buig ze.
Hak de amandelschilfers grof.
Rol de koekboogjes door de gehakte amandelen.
Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Ergolavi cyprus 12
Ergolavi cyprus home
Bak de koekjes in 15 minuten heel lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op bakpapier op een rek.
Morgen gaan we naar Bulgarije!