Boodschappenlijst
400g aardbeien
50g poedersuiker
sap van ½ citroen
500 g verse vanillevla
200 ml slagroom
50 g meringues
We hebben al eerder een Eton Mess gegeten, in de Britse trifle vorm en dat was erg lekker! Nu is het zomer en we hebben een recept voor Eton Mess IJs gevonden. IJs is hier een favoriet in de zomer, net als in heel Nederland. IJs met aardbeien en schuimpjes, nog beter, we zijn ook dol op aardbeien en schuimpjes!
Zo maak je Eton Mess IJs
Was de aardbeien.
Verwijder de kroontjes.
Snij de aardbeien dun.
Schud er citroensap en suiker door.
Zet de het aardbeienmengsel in de ijskast en laat de smaken intrekken
Klop vla en slagroom door elkaar en giet in een diepvriesdoos.
Sluit de diepvriesdoos af en zet hem 1-2 uur in de vriezer.
Pak het ijs en zet de mixer er in om het los te kloppen.
Giet het ijsmengsel terug in de vriezerdoos en vries het nog 1-2 uur in, tot het als zacht ijs is
Pak het ijs uit de vriezer en schep het door.
Schep de aardbeien er door, maar niet de aardbeiensiroop.
Hak de meringue klein en roer wat van de stukjes door het ijs.
Zet het ijs nog maximaal 2 uur in de vriezer.
Pak het ijs uit de vriezer, laat het even staan en schep het in kommen.
Giet wat siroop over het Eton Mess IJs en strooi er stukjes meringue over.
Enjoy!