Icon en

Kaas

en de Evolutietheorie
Biologie, Leesboek, Evolutie, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Kaas sidepic

Kaas en de evolutietheorie
Auteur/Illustrator: Bas Haring
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: januari 2001
Uitgeverij: Houtekiet
ISBN13: 9789052406008
Prijs: € 9.99 (paperback)
Leeftijd: vanaf 11 jaar

Kaas sidepicll

Kortgeleden liepen wij toevallig tegen het boek 'Kaas en de evolutietheorie' van Bas Haring aan. Altijd benieuwd naar een boek dat we niet kennen werden wij onmiddelijk gegrepen door de losse manier waarop Bas Haring moeilijke dingen uitlegt. En dan, een Nederlands boek uit 2001 dat 16 jaar later nog steeds herdrukt wordt en is vertaald in onder andere het Duits, Spaans, Noors en Chinees. Hoe bijzonder is dat? Gelijk afrekenen en meenemen, voor onze mini-monsters ;))

Kaas 01
Kaas 02
Kaas 03
Kaas 04

Wat blijkt als we het boek lezen? Dit is het meest populaire boek van deze auteur en we begrijpen waarom. Op een simpele, grappige manier worden de moeilijkste vragen over het leven en de evolutie uitgelegd aan kinderen vanaf 11 jaar. Het boek leest vlot en is goed te begrijpen door de doelgroep.

Hoewel 'Kaas...' is geschreven voor kinderen zullen veel ouders het boek ook met plezier lezen, de evolutie blijft een interessant onderwerp. Er zullen vast ook discussies met de kids op volgen want de controverse over de evolutietheorie van Darwin gaat nog onverminderd door.

Bas Haring heeft in ieder geval brilliant werk geleverd met dit boek. Hij werd er Winnaar Gouden Uil Jeugdliteratuur 2002 - Winnaar Duitse Prijs voor het Beste boek over Wetenschappen - Winnaar Eureka!, prijs 2002 voor het beste en het mooiste boek op gebied van wetenschap en kennis - Vlag en Wimpel, Griffeljury 2002 - mee. Jammer dat dit boek niet in het Engels is vertaald.

Drie schitterende sterren voor Kaas en de Evolutietheorie!