De boodschappen
250 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
3 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
4 eetlepels melk (kamertemperatuur )
250 g zelfrijzend bakmeel
glazuur en decoratie
300 gram poedersuiker
2 druppels citroensap
voeg water per eetlepel toe
1 piepklein drupje rode voedingskleurstof
strooisel
Deze super Britse Fairy Cakes zijn een feestelijk gebakje. Ze worden altijd heel mooi gemaakt in zoete kleuren en met sprinkeltjes & glitter of met vers fruit. Perfect voor een lente theepartijtje op moederdag met de mini-monstertjes of pak ze in voor een moederdag-picknick!
Zo maak je Fairy Cakes
Mix de suiker en de boter samen romig.
Schraap de rand van de mixerkom rondom schoon.
Mix de losgeklopte eieren door het beslag.
Voeg de vanille toe en mix er ook snel door.
Klop tot slot de melk in het beslag.
Zeef in drie keer 1/3 van het meel er bij.
Klop het snel door.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Schraap de randen van de kom.
Schep beslag in de vormpjes.
Schuif ze middenin de oven.
Bak de cakejes 15-20 minuten.
Laat de cake in de vorm op een rek afkoelen.
Wacht met decoreren tot de cakejes helemaal afgekoeld zijn.
Zo maak je glazuur
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer er water en citroensap door.
Voeg kleurstof aan het glazuur toe.
Roer het glazuur heel goed door.
Schep het glazuur op de Fairy cakes en wrijf het uit.
Strooi de sprinkels op het natte glazuur en het laat drogen.
Wat een gezellig theepartijtje!