Boodschappenlijstje
400 gram kikkererwten, pot of blik
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem
1 theelepel komijn, poeder
1 theelepel koriander, poeder
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zeezout, of naar smaak
50 gram halloumi, in blokjes
plantaardige olie, om in te frituren
Tahini-dip: tahini, citroensap, knoflook
De Falafel werd na de Tweede wereldoorlog door Israël uitgeroepen tot nationaal gerecht, wat de Palestijnen betwisten want dit van oorsprong midden-oosterse gerecht komt waarschijnlijk van de Kopten, in Egypte.
Nu wordt wordt de Falafel in heel Europa gegeten als Street Food, een vegetarische snack maar je maakt ze ook gemakkelijk zelf.
Nu wordt wordt de Falafel in heel Europa gegeten als Street Food, een vegetarische snack maar je maakt ze ook gemakkelijk zelf.
Zo maak je Falafel
Verhit de frituurolie tot 180°C
Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de kikkererwten, ui, en zout in de blender.
Voeg het meel, bakpoeder, de komijn en koriander er aan toe.
Blitz tot het mengsel een bal vormt, hoe korter hoe korreliger.
Rol een balletje deeg in je palm, druk plat.
Leg er kaas op en vorm een balletje.
Frituur de Falafel 4 - 5 minuten.
Goudbruin en knapperig laat je de Falafel uitlekken op keukenpapier.
Serveer de Falafel met een gemengde groene salade (rechtstreex) en tahini dip.