Boodschappenlijstje
100 g pure chocolade, fijngehakt
een snufje fijn zeezout
600ml volle melk
3 eetlepels fijne suiker
2 eetlepels room
Decoratie
125 ml slagroom
1 eetlepel fijne suiker
suiker paddenstoeltjes
Het weer is nog best lekker, helemaal niet koud en overdag een zonnetje maar tegen de avond koelt het snel af en het wordt weer vroeger donker. Dus nog geen winter maar een warme chocolademelk smaakt in de herfst ook heel lekker. Vooral deze chique versie, gemaakt met echte chocolade en slagroom!.
Zo maak je deze chique warme chocolade
Begin met de topping
Klop de slagroom met de suiker stif.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Leg de slagroom in de ijskast voor nu.
Zo maak je de chocolade melk
Hak de chocolade klein.
Doe een snuf zout bij de chocola.
Voeg de suiker aan de melk toe.
Breng de melk aan de kook.
Schenk de hete melk bij de fijngehakte chocolade en roer het stevig door elkaar tot de chocola helemaal gesmolten is
Roer er dan de ongeklopte room door.
Schenk de chocoalademelk in een beker.
Spuit er een grote rozet slagroom op.
Voor het leuk zetten we er paddenstoeltjes bovenop, fijne herfst!