SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Fijne boeken om lezen!

onze boeken voor de zomer
Prentenboek, Leesboek en Informatief en leerzaam

Op de luie, hete dagen van de zomervakantie gaan we lekker lezen onder de parasol. Geen zin om weg te gaan maar lekker chillen. Zoals altijd kiezen we hiervoor een aantal boeken uit allerlei categoriën.

We lezen heel graag spannende avonturen maar ook van boeken met onderwerpen waarvan we meer willen weten. De kleine monsters houden het meest van grappige boeken en we lezen graag heel bijzondere boeken, daar hebben we er ook een paar van. Kijk zelf maar!

Zomerboeken

01. mo en spits
02. zinderende zomer
03. de bodemschat

Mo en Spits is een grappig museumboek. Een waargebeurd verhaal over een spitsmuis en een molletje die bij een opgraving gevonden zijn. Samen slapend in een meer dan duizend jaar oude kleipot. Als dat niet bijzonder is! Vanaf 6 - 7 jaar.

Zinderende zomer is prachtig prentenboek over de opwarming van de aarde en de veranderingen in het klimaat die dat meebrengt. Een informatief en leerzaam boek voor jonge kinderen met prachtige illustraties! Vanaf 6 - 7 jaar.

De Bodemschat is een leuk vakantieverhaal. Het gaat over twee kinderen die een kleine kwal vinden op het strand. Ze noemen het diertje Kwallie en willen hem terug naar zijn familie brengen. Onderweg komen ze nog heel veel leuke waddieren tegen! Vanaf 6 -7 jaar.

Avontuurlijke boeken

07. de rode prinses
08. mio  mijn mio

De Rode Prinses door Paul Biegel is een mooi, mysterieus en spannend boek. Een prinses van 12 jaar oud die niemand ooit heeft gezien en dan een ontvoering. Het is een spannend avontuur maar hoe zal dit aflopen? Misschien anders dan je denkt! Vanaf 9+ jaar.

Mio, mijn Mio is een prachtig, ontroerend verhaal, verteld door de beste, wereldberoemde Zweedse verhalenvertelster Astrid Lindgren. Vol met briljante, prachtig gekleurde illustraties van kunstenaar Johan Egerkrans. Voor kinderen vanaf 9+ jaar.

Geschiedenisboeken

04. de egyptenaren
05. stuiver en pluis
06. de griekse mythen

De willewete boeken zijn heel bekend, zeker bij onze snazzie-lezertjes! Dit deel over de Egyptenaren is weer zo mooi. Net terug van een bezoek aan het Museum van Oudheden is het top voor onze monstertjes. Zoveel extra informatie is heel welkom bij ons! Vanaf 7 jaar.

Wat te denken van 2 stokstaartjes Stuiver en Pluis met een tijdmachine, die bij de Vikingen op bezoek gaan? Dit boek is grappig, mooi geillustreerd en geeft zoveel informatie. Wat een superleuk hardcover museumboek voor slechts € 7.90! Vanaf 7 - 8 jaar.

Nog een geschiedenisboek, over de Oude Grieken dit keer. Een prachtig, groot kijk- en speelboek over de antieke wereld, met labyrinthen en heel veel informatie en details over deze periode in onze geshiedenis. Heel mooi verzorgd uitgegeven ook! Vanaf 7 - 8 jaar.

Grappige boeken!

09. boer boris en de dino
10. dog man gaat los
11. dummie de mummie

Het nieuwe boek Boer Boris en de Dino is net uit en meteen een groot succes. Als Boris gaat graven op de boerderij vindt hij iets heel aparts: een heel groot dino bot. Daar wil hij meer van weten! Leuk is dat de Dino naar Naturalis gaat. Grappig en lief, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dog Man is een serie heel grappige stripboeken die de monstertjes graag zelf lezen. Zo leuk om ze hardop te zien lachen en dat ze het boek maar moeilijk kunnen neerleggen! Grappige onzin maar het bevordert de leeslust en geeft de kids veel plezier. 14 delen - vanaf 8 - 9 jaar.

Dummie de Mummie is net zo geliefd als Dog Man en wordt heel grappig gevonden door veel kinderen. De verhalen zijn humoristish geschreven door Tosca Menten. Het is allemaal lollige onzin maar onze monstertjes vinden het echt niet leuk. In 10 delen verschenen. Vanaf 8 - 9 jaar.

Bijzondere boeken

12.volodymyr zelensky
13. het ontstaan van het leven

Een mooi prentenboek over het leven van President Volodymyr Zelensky en het ontstaan van de oorlog in Oekraïne, Goed voor kinderen die naar het jeugdjournaal kijken. Het belang van vrijheid en democratie wordt duidelijk en begrijpelijk aan kinderen uitgelegd. Voor kinderen van 9 jaar en ouder - alleen in het Engels.

Het onstaan van het leven is een schitterend panorama prentenboek met veel informatie en tijdlijnen over het ontstaan van het leven op aarde. Met gigantische insecten, zoogdieren en dino's in een woest landschap en dan het ontstaan van de eerste mensen. Schitterend uitgegeven! Vanaf 8 - 9 jaar.

Heel veel mooi weer en leesplezier gewenst!