De boodschappen
150 gram meel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
snufje zout
4 grote vrije uitloop eieren
600 ml melk
25 gram boter
poedersuiker om te bestrooien
Deze Finse pannenkoek is bijna een taart, lekker dik en zoet, een absolute favoriet van de mini-monstertjes! Het recept is van de Hairy Bikers. Gisteren maakten we de bijbehorende fruitcompôte al, daarom vandaag de Finse pannenkoek.
Zo maak je een Finse pannenkoek
Roer meel, bakpoeder, zout en suiker door elkaar.
Maak een kuiltje in het meel en breek er de eieren in.
Mix het meel door de eieren tot het een dik beslag is.
Giet de melk langzaam in de draaiende mixerkom.
Klop het beslag licht en luchtig.
Klop totdat alle melk is opgenomen.
Bedek de kom, laat het beslag 30 min. rusten.
Verwarm de hetelucht oven voor op 180°C / gasoven 200°C
Smelt de boter in een pannetje.
Vet de ovenschaal in.
Giet het beslag erin.
Plaats de ovenschaal in de oven.
Bak de pannenkoek in 30 minuten bol en goudbruin.
Bestrooi de pannenkoek met poedersuiker en geef er fruitcompôte bij.
Voor de variatie kun je de pannenkoek ook serveren met crème fraïche, jam, stroop of honing.