Icon en

Flammkuchen

een Duitse snack of lunch
Met kaas, Met verse groenten, Oud & Nieuw, Met vleeswaren / spek en Snacks
Flamm kuchen sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg                        
200 ml crème fraîche            
1 rode ui (in flinterdunne schijfjes)        
300 gram spekblokjes            
100 gram oude kaas (geraspt)    
150 gram veldsla    
150 gram wortels (geraspt)
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd

Flamm kuchen sidepicll

Voor Oudejaarsavond maken we een makkelijke snack die iedereen erg lekker vindt: Duitse Flammkuchen. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en erg lekker. Perfect voor een feestelijke avond. Bovendien maak je er in één keer een heleboel! Soms eten we ze bij de lunch maar dan maken we ze flink groter!

Zo maak je Flammkuchen

Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat

Flamm kuchen 01
Flamm kuchen 02
Flamm kuchen 03
Flamm kuchen 04

Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat.

Bestrijk het deeg met crème fraiche.

Verspreid de uienringen over het deeg.

Strooi de reepjes mager spek over de uien.

Flamm kuchen 05
Flamm kuchen 06

Strooi tot slot lekker dik kaas over de spekjes.

Zet de Flammkuchen 20-25 minuten in de oven

Terwijl de Flammkuchen in de oven bakken maak je snel een salade

Flamm kuchen 07
Flamm kuchen 08
Flamm kuchen 09
Flamm kuchen 10

Maak de groenten schoon.

Snij de wortels julienne.

Roer de dressing.

De Flammkuchen zijn goudbruin.

Snij de bladerdeeg Flammkuchen in grote punten als lunchgerecht, in kleine puntjes om te snacken

Flamm kuchen homepage
Flamm kuchen 11

Bij de lunch eten we ze met slade en tomaatjes.

Bij de snacks zetten we ook nog tomatenketchup naast.

Feestelijke jaarwisseling!