Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg
200 ml crème fraîche
1 rode ui (in flinterdunne schijfjes)
300 gram spekblokjes
100 gram oude kaas (geraspt)
150 gram veldsla
150 gram wortels (geraspt)
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
Voor Oudejaarsavond maken we een makkelijke snack die iedereen erg lekker vindt: Duitse Flammkuchen. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en erg lekker. Perfect voor een feestelijke avond. Bovendien maak je er in één keer een heleboel! Soms eten we ze bij de lunch maar dan maken we ze flink groter!
Zo maak je Flammkuchen
Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met crème fraiche.
Verspreid de uienringen over het deeg.
Strooi de reepjes mager spek over de uien.
Strooi tot slot lekker dik kaas over de spekjes.
Zet de Flammkuchen 20-25 minuten in de oven
Terwijl de Flammkuchen in de oven bakken maak je snel een salade
Maak de groenten schoon.
Snij de wortels julienne.
Roer de dressing.
De Flammkuchen zijn goudbruin.
Snij de bladerdeeg Flammkuchen in grote punten als lunchgerecht, in kleine puntjes om te snacken
Bij de lunch eten we ze met slade en tomaatjes.
Bij de snacks zetten we ook nog tomatenketchup naast.
Feestelijke jaarwisseling!