De boodschappen
300 gram meel
¼ theelepel bakpoeder
snufje zout
100 gram poedersuiker
1 zakje vanille suiker
1 vrije uitloop ei (koud)
200 gram boterblokjes (koud)
500 gram mascarpone
100 gram rietsuiker
100 gram amandelmeel
2 grote vrije uitloop bio-eieren
250 gram verse frambozen
100 gram witte chocola, in grove stukjes
Hoe lekker wil je het hebben? Zandtaart met frambozen, mascarpone en witte chocola, een ultieme combinatie!
Zo maak je een frambozen-wiite chocolade tray bake
Meng meel met bakpoeder.
Zeef het op bakpapier.
Breek het ei in een kuiltje.
Roer suiker, vanille, zout door.
Leg de koude boterblokjes er op.
Bedek ze met meel, met je handen.
Wrijf en kneedt de boter door het meel.
Druk het met je handpalmen plat.
Draai het deeg tussen je handen.
Rol het in een bal.
Leg minimaal 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 160°C
Bak de zandtaart de eerste 10 minuten blind!
Rol het deeg uit.
Vet de vorm, bestuif met meel.
Druk het deeg in de vorm.
Leg er bakpapier in.
Vul de vorm met droge erwten of bakkorrels.
Bak de zandtaart 10 minuten, verwijder erwten en bakpapier.
Bak de taart nog 5 minuten.
Doe de mascarpone, suiker en amandel in de mixer.
Voeg de eieren er aan toe, mix eerst op de lage stand.
Mix dan op de hoge stand tot het een luchtig geheel is.
Roer de gehakte witte chocola er door.
Vouw voorzichtig de frambozen er in.
Schep het mengsel in de vorm.
Bak de taart 15-20 minuten of tot hij licht gekleurd is.
Draai de oven uit en zet de ovendeur open.
Zet de taart dan op een rooster, om helemaal om af te koelen.
Voor een perfecte taart laat je hem 1 uur in de ijskast koelen,
Neem de taart uit de vorm.
Zeef er desgewenst wat poedersuiker over.
Eerst thee of koffie zetten voor je de frambozen-chocolade taart aansnijdt :)