De boodschappen voor zes financiers
40 gram gezeefde bloem
¼ theelepel bakpoeder
120 gram poedersuiker
45 gram amandelmeel
4 vrije uitloop eieren
65 gram boter
50 gram frambozen
We blijven nog even bij de Franse recepten. Deze van oorsprong Franse Financiers - die we nu al een tijdje willen maken - zijn een heerlijk dessert. Elegante cakejes voor bij koffie of thee. Ze zijn licht, luchtig en hebben een subtiele amandelsmaak. Een erg lekkere afsluiting van de maaltijd!
Zo maak je Franse Financiers
Zeef bloem en bakpoeder.
Voeg de poedersuiker toe.
En ook het amandelmeel.
Roer alles door elkaar.
Doe de eiwitten erbij in de kom.
Mix alles grondig met de mixer-garde.
Smelt de boter op laag vuur.
Verwarm intussen de oven voor op 170°C
Vet de vormpjes in en zet ze op de bakplaat op bakpapier.
Neem de boter van het vuur als het begint te bruinen.
Mix de boter in het beslag, laat het 5-10 minuten rusten.
Giet het in de vormen en druk er frambozen in.
Bak de financiers in 12-15 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen in de vompjes.
Tik ze uit de vompjes, laat ze verder afkoelen.
Bestrooi de financiers licht met poedersuiker.
Très savoureux avec du café et du thé!