Icon en

Franse fruittaart

smaakt zo goed
Herfst, Frans, Met vers fruit en Taart
Tarte fruit side

De boodschappen
250 gram meel
150 gram witte basterdsuiker
125 gram boter (koud)
1 vrije uitloop ei
een mespunt zout
2 perziken
5 opal pruimen
2 appels
125 gram bosbessen
1 eetlepel basterdsuiker
1 theelepel kaneel

Tarte fruit promoll

De taarten in Frankrijk zijn met niets te vergelijken, het fruit is zo geurig en lekker en de Franse pâtissiers zijn meesters. Desalniettemin gaan we deze taart met Hollands fruit in een Hollandse keuken bakken, als bevlogen amateurs, dat wel!

Tip! Hoe beter de kwaliteit van je fruit hoe lekkerder je taart smaakt, denk daar aan als je fruit koopt.

Zo maak je de Franse fruittaart

Tarte fruit 01
Tarte fruit 02
Tarte fruit 03
Tarte fruit 04
Zeef het meel in een grote kom.
Doe suiker en zout bij het meel.
Voeg ei en boterblokjes toe.
Kneed het tot een soepel deeg.

Verwarm de oven voor op 200°C nadat je het deeg uit de ijskast haalt.

Tarte fruit 05
Tarte fruit 06
Tarte fruit 07
Leg het deeg terug in de kom en dek het af met transparant folie.
Plaat het deeg in de ijskast en laat het daar minimaal 60 minuten rusten.
Kneedt het deeg snel door en rol het uit op bakpapier tot 1,5 cm dikte.
Wij vinden het handig om het bakpapier in te knippen en het dan met deeg in de vorm te laten zakken.
Tarte fruit 10
Tarte fruit 09
Tarte fruit 12
Tarte fruit 13
Prik gaatjes in de deegbodem en bak hem +/- 20 minuten.
Schil en ontpit het fruit. Snij het door, de appels in achten.
De bodem heel even afkoelen en met fruit bedekken.
Bak de taart in +/- 20 minuten lichtbruin en gaar.
Tarte fruit 11
Tarte fruit 15

Meng een eetlepel basterdsuiker met kaneel en strooi dat over het fruit, met over de bessen alleen suiker.

Door de warmte smelt de suiker vanzelf. Je Franse fruittaart is nu helemaal klaar, wat een plaatje!