Met een rol vers bladerdeeg bak je heel snel deze lekkere Franse koekjes, in je eigen keuken. Je hebt er alleen nog suiker en kaneel voor nodig en dat hebben we al in huis.
Zo maak je Franse Palmiers
Roer suiker en kaneel doorelkaar.
Strooi het over bakpapier.
Leg het deeg op het bakpapier.
Bestrooi weer en rol het licht in.
Vouw het deeg dubbel.
Vouw open en zie de vouw.
Vouw de top en bodem naar de vouw.
Vouw dan weer dubbel.
Bestrooi het deeg na elke vouw aan beide kanten met kaneelsuiker en leg het - verpakt in bakpapier - 30 minuten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Snij de uiteinden netjes recht af.
Snij reepjes van elk 1cm breed af.
Leg de reepjes op hun kant. iets open.
Druk de gevouwen Palmiers aan beide kanten in de kaneelsuiker en leg ze op de bakplaat op bakpapier
Bak ze in 15 minuten goudbruin, in het midden van de oven.
Bak de Palmiers 10 minuten, draai om en bak nog 5 minuten.
Laat de Palmiers afkoelen op de bakplaat, dan op een rooster.
Serveer de gekarameliseerde Palmiers bij een kopje thee.
De kleine monstertjes vinden deze Franse koekjes ook erg lekker dus we maken ook wat mini-Palmiers, voor bij de poppenthee ;))
Om de kleinere Palmiers te maken vouw je de koekjes 1 keer extra dubbel en vouw je ze ook iets open aan de bovenkant
Druk ze aan beide kanten in de suiker en bak ze ietsje korter.
Let goed op je kleine koekjes, goudbruin zijn ze klaar!
We wensen je nog een gezellige winter!