Boodschappenlijstje
bakspray
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
2 grote gele uien, in dunne schijfjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
120 ml groenten-bouillonblokje
2 eetlepels rode wijnazijn
1 blik croissant deeg
200 gram Gruyère of Pecorino, geraspt
verse, platte peterselie, om te serveren
Voor Oud en Nieuw heb je nooit teveel kleine, hartige hapjes. De avond duurt lang en om twaalf uur heb je weer trek in iets lekkers. De mini's worden dan wakker maar zij eten liever de volgende morgen.
Alleen even naar het vuurwerk kijken en dan snel weer naar je bedje. De Gruyère is een stap te ver voor ze. maar met Pecorino vinden ze deze hapjes wel lekker. De Mozzeralla met cranberry hapjes ook. Dus we bakken er wel wat deze dagen! :))
Zo maak je Franse Uiensoephapjes
Snij de uien in dunne ringen.
Smelt de boter en verhit de olie.
Doe de uienringen in de pan.
Karameliseer ze en doe er peper bij.
Voeg alleen zout toe als je Gruyère gebruikt, de Pecorino Romano is al zout genoeg van zichzelf
Voeg de rode wijnazijn toe.
Los het bouillonblokje op in heet water.
Doe de soep bij de uien.
Laat het vocht zachtjes inkoken.
Rol het croissant deeg uit.
Druk de perforatie netjes dicht.
Vet de kuiltjes in de bakvorm in.
Snij vierkantjes uit het deeg en verwarm de oven voor op 190°C
Druk de vierkantjes in het bakblik.
Vul ze met de gekarameliseerde uien.
Rasp de kaas van je keuze.
Druk de kaas bovenop de uien in de bakjes.
Bak de hapjes in 18-20 minuten goudbruin.
Laat de hapjes eerst afkoelen in het bakblik.
Verhuis de Franse uiensoep hapjes dan naar een rooster.
Strooi er wat fijngeknipte, verse peterselie over.
Deze Franse uiensoephapjes zijn erg lekker!
Bon appétit! - Geniet ervan en wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling!