Icon en

Frederick

is een heel bijzondere muis
Prentenboek, Antroposofische boeken, Dierenboek en Klassiek
Frederick homepage

Frederick
Auteur/illustrator: Leo Lionni
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Harriet Laurey
Verschenen: juni 2011 (1e druk 1967)
Uitgeverij: N. Kluwer - Deventer
ISBN10: 9020202537
Prijs: € 14.99
Leeftijd: 4 - 7 jaar

Winnaar Caldecott Honor 1967

Frederick sidepicll

Vandaag lezen we een bijzonder prentenboek van de (in Amsterdam geboren) Italiaan Leo lionni en het heet Frederick. Als een kunstenaar een prentenboek maakt wordt het een heel bijzonder boek en dat is Frederick! Leo lionni was de eerste schrijver die collages als illustraties in zijn prentenboeken gebruikte. Frederick was niet zijn eerste boek maar wel ons meest geliefde.

Een Leo Lionni boek herken je gelijk aan de eenvoud. Toen zijn boeken voor het eerst uitkwamen zagen ze er opvallend strak en modern uit maar eigenlijk is dat nu nog zo. Al zijn +/ 40 boeken zijn internationaal beroemd en worden nog steeds veel verkocht en zelfs in Japan is Frederick mega-populair. Leo Lionni overleed in 1999 in Italië op 89 jarige leeftijd maar zijn boeken zijn wereldwijd nog altijd zeer geliefd!

Frederick 01
Frederick 02
Frederick 03
Frederick 04

Het verhaal is ook bijzonder, zo lief en poëtisch. Terwijl alle muizen druk bezig zijn met een wintervoorraad aanleggen, zit Frederick stilletjes buiten. De muizen vinden dat maar lekker makkelijk maar Frederick heeft ze iets beloofd. Hij heeft ze toch niet gefopt? Maar dan, als het voedsel bijna op is, weet Frederick zoals beloofd de muizen de moeilijke winter door te helpen. Hoe? Lees het in dit schitterende boek!

3 exceptioneel stralende sterren voor Frederick, de snazzie mini-monstertjes houden van hem en wij ook, luisterend of lezend!