Boodschappenlijstje
250 gram sperziebonen
snuf zeezout
2 vrije uitloop bio-eieren
1 lente-ui
4 eetlepels olie
zeezout & versgemalen peper
125 gram mini-tomaatjes
½ potje zoetzure haring filets (350g)
wat takjes dille
We zijn vandaag in Friesland aangekomen en we eten een Hjerringsalaad met een baguettetje erbij (echt Fries;)) ). Maar alle grapjes opzij, het is echt een heel lekkere salade. Niet aan de mini-monsters besteed is dit recept voor 2 personen.
Zo maak je een Friese Hjerringsalaad
De voorbereiding
Haal de bonen af en was ze.
Snij de lente-ui in ringetjes.
Was en snij tomaatjes en dille.
Kook de bonen in 10 min. beetgaar.
Kook de eieren hard in 8 minuten.
Snij elke haring in twee stukken.
Spoel de bonen af met koud water.
Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snij in vier stukken
Roer de dressing.
Stapel alles op een bord en geef de dressing erbij of over de salade.
Zien we je zaterdag? Dan zijn we in Drenthe!