De boodschappen
1 kilo patat aardappelen
2 flessen zonnebloemolie
100 gram Belgische mayonaise
1 vrije uitloop ei
3 kleine augurkjes
wat bieslook
zeezout
Als het om eten gaat staat Vlaanderen bovenal bekend om zijn heerlijke friet. Zacht kruimig van binnen met aan de buitenkant een bite, de Belgen kunnen er wat van. De Belgische mayonaise met zijn specifieke smaak mag daarbij niet ontbreken. De mayo krijgt nog meer smaak als je er Tartaren saus van maakt. Snel gedaan & overheerlijk.
Zo maak je Begische patatten
Breng water aan de kook en kook het ei 10 minuten.
Belgische mayonaise en deze augurken vind je bij AH.
Schep 100 gram mayonaise in een ruime kom.
Hak de augurken fijn.
Roer ze door de mayonaise.
Snij het ei in kleine blokjes.
Roer het ook door de mayonaise.
We knippen bieslook in de tuin.
Was de bieslook grondig.
Knip het met een schaar fijn.
Strooi de bieslook over de saus.
Zet de saus even in de ijskast dan beginnen we aan de Vlaamse friet
Schil en was de aardappelen. Dep ze droog met keukenpapier.
Snijdt de aardappelen in repen van 1x1 cm.
Laat de dikke frieten voorzichtig in de hete olie glijden.
Bij voorbakken is de perfecte temperatuur van de olie 160°c.
Bak de friet 4 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Verhit de olie tot 180°c, bak de friet in 6 minuten af, schudt en strooi er zeezout over.
Serveer de Vlaamse friet met de Tartaren saus ernaast, het smaakt superlekker!