Icon en

Wat eten we in België?

Vlaamse friet met tartarensaus
Hoofdgerecht, Met verse groenten, Belgisch en Sauzen
Flemish fries side

De boodschappen
1 kilo patat aardappelen
2 flessen zonnebloemolie
100 gram Belgische mayonaise
1 vrije uitloop ei
3 kleine augurkjes
wat bieslook
zeezout

Flemish fries side ll

Als het om eten gaat staat Vlaanderen bovenal bekend om zijn heerlijke friet. Zacht kruimig van binnen met aan de buitenkant een bite, de Belgen kunnen er wat van. De Belgische mayonaise met zijn specifieke smaak mag daarbij niet ontbreken. De mayo krijgt nog meer smaak als je er Tartaren saus van maakt. Snel gedaan & overheerlijk.

Zo maak je Begische patatten

Flemish fries 01
Flemish fries 02
Flemish fries 03
Flemish fries 04
Breng water aan de kook en kook het ei 10 minuten.
Belgische mayonaise en deze augurken vind je bij AH.
Schep 100 gram mayonaise in een ruime kom.
Hak de augurken fijn.
Flemish fries 05
Flemish fries 06
Flemish fries 07
Roer ze door de mayonaise.
Snij het ei in kleine blokjes.
Roer het ook door de mayonaise.
Flemish fries 08
Flemish fries 09
Flemish fries 10
Flemish fries 11
We knippen bieslook in de tuin.
Was de bieslook grondig.
Knip het met een schaar fijn.
Strooi de bieslook over de saus.
Zet de saus even in de ijskast dan beginnen we aan de Vlaamse friet
Flemish fries 11
Flemish fries 12
Flemish fries 13
Flemish fries 14
Schil en was de aardappelen. Dep ze droog met keukenpapier.
Snijdt de aardappelen in repen van 1x1 cm.
Laat de dikke frieten voorzichtig in de hete olie glijden.
Bij voorbakken is de perfecte temperatuur van de olie 160°c.
Flemish fries 16
Flemish fries 17
Flemish fries home
Bak de friet 4 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Verhit de olie tot 180°c, bak de friet in 6 minuten af, schudt en strooi er zeezout over.
Serveer de Vlaamse friet met de Tartaren saus ernaast, het smaakt superlekker!