De boodschappen
375 gram bloem
225 gram fijne kristal suiker
1 zakje vanillesuiker
225 gram ongezouten boter (kamertemp.)
1 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacao
gedroogde cranberries
gedroogde abrikozen
amandelen & pistache nootjes
witte en pure chocola
We maken drie lekkere smaken fruit/noten koekjes van basis vanilledeeg, ranberry & witte chocola, Abrikoos & pistache en amandel & chocolate chip. Simpel maar erg lekker, bij de minimonsters verdwijnen ze als sneeuw voor de zon!
Zo maak je fruit/notenkoekjes
Begin met het maken van het deeg
Weeg de zachte boter en de suiker af.
Mix boter & suiker tot het romig is.
Voeg het ei toe en klop het goed door het botermengsel.
Doe de vanillesuiker erbij en mix even door.
Roer bloem, zout & bakpoeder door elkaar.
Zeef het in kleine beetjes bij de boter en mix het snel.
Neem het korrelige deeg uit de kom en kneedt het met de hand.
Verdeel het deeg in drie ongeveer gelijke hoeveelheden.
Maak van 1 deel chocolade deeg
Roer 10ml water en de cacao tot een glad papje.
Voeg het chocoladepapje aan het deeg toe.
Kneedt het papje door het deeg tot het egaal bruin is.
Cranberry & witte chocolade koekjes
Hak de cranberries en de witte chocola in stukjes.
Kneedt de stukjes chocola en noot door het vanilledeeg.
Maak een rol van het deeg en rol hem door de decoratiesuiker.
Verpak de rol koekjesdeeg in vershoudfolie.
Abrikoos & pistache cookies
Hak de abrikozen en de nootjes fijn.
Kneedt de abrikoos en pistache-nootjes door het deeg.
Maak een langwerpig blok van deeg.
Rol het blok door de suiker en verpak het in folie.
Amandel & chocolate chip koekjes
Rooster de amandelen lichtbruin en laat ze afkoelen.
Hak de pure chocolade en de amandelen in kleine stukjes.
Kneedt het door het deeg en vorm er een driehoek van.
Rol het blok door decoratiesuiker en verpak het in plasticfolie.
Leg de 3 deegrollen op een snijplank en zet ze +/- 3 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°c.
Pak het koekdeeg uit de ijskast en snij er dikke koekjes van.
Leg de koekjes op een vel bakpapier op de bakplaat.
Bak de koekjes +/- 15 minuten in het midden van de oven.
Til de koekjes aan het bakpapier op en laat ze afkoelen. Lekker!!!