De boodschappen
1000 gram pruimen
200 gram suiker
400 ml water
Lekker ouderwets en nu weer über-hip is het inmaken van groenten & fruit. Het smaakt niet alleen geweldig maar het ziet er ook schitterend uit. Vandaag gaan we pruimen wecken (mooie naam voor inmaken). Zo blijven ze wel een jaar lang goed. Volgende week gebruiken we de geweckte pruimen in een heerlijke taart, dubbel pret dus!
Zo weck je pruimen
Was de pruimen en laat ze uitlekken.
Snij ze door midden en verwijder de pitten.
Het vel van de pruimen niet verwijderen.
Giet 400 ml water in een pan en zet het laag op.
Voeg de suiker toe en roer om het op te lossen.
Als je met de lepel geen suiker meer voelt stop je met roeren.
Breng de siroop aan de kook en laat het 4 minuten koken.
Schep de pruimen in de potten en schenk er siroop op tot 2,5 cm van de rand.
Draai de deksels stevig dicht en plaats de potten in een pan met koud water.
Breng het water aan de kook en laat de potten 20 minuten in het water koken.
Draai het gas uit en laat de potten in de pan staan tot ze helemaal afgekoeld zijn.