SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gazpacho Hispaniola

een lekkere koude Spaanse soep
Bijgerecht, Spaans, Met verse groenten, Soep en Tapas
Gazpacho hispaniola sidepic

Boodschappenlijstje
1 liter passata               
4 lente-uitjes, in ringetjes                 
2 teentjes knoflook, geplet        
½ komkommer, in blokjes gesneden
1 kleine rode ui, gesnipperd
½ rode en ½ groene paprika, fijn gesneden
2 eetlepels rode wijnazijn
zeezout en witte peper, naar smaak
4 eetlepels extra vierge olijfolie
extra olijfolie, om te serveren
8-10 kwarteleitjes, om te serveren
handvol basilicumblaadjes, voor garneren

Gazpacho hispaniola sidepicll

Als je in een warm land als Spanje woont snak je natuurlijk niet naar een lekker stevige kop erwtensoep, zoals wij eten als het koud is. De Spaanse soep is aangepast aan het warme, zonnige klimaat van Spanje, Daarom zijn de goede Sint en zijn Pieten dol op een kopje ijskoude Gazpacho Hispaniola, Spanje's traditioneel koude soep, met veel verse groenten. Wil jij deze soep ook proeven? Dat kan, alleen even flink snijden en hakken! :))

Zo maak je Gazpacho Hispaniola

Gazpacho hispaniola 01
Gazpacho hispaniola 02
Gazpacho hispaniola 03
Gazpacho hispaniola 04

Snij de bosui in ringen,

Pel en plet de knoflook.

Snij de komkommer fijn.

Snipper het rode uitje.

Gazpacho hispaniola 05
Gazpacho hispaniola 06
Gazpacho hispaniola 07

Was de gemengde pepers.

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Hak de paprika fijn.

Doe alle groenten in de keukenmachine en breng de groenten op smaak

Gazpacho hispaniola 08
Gazpacho hispaniola 09
Gazpacho hispaniola 10
Gazpacho hispaniola 11

Voeg peper, zout, olie en azijn toe.

Doe de passata er bij.

Maal het tot een gladde puree.

Schenk de soep in een vriezerbak.

Zet de gazpacho een nachtje in de ijskast

Dag 2
 
Gazpacho hispaniola 12
Gazpacho hispaniola 13
Gazpacho hispaniola 14

Bak een broodje af zoals op de verpakking staat.

Kook de kwarteleitjes in 3 minuten hard.

Laat de eitjes schrikken onder de koude kraan.

Gazpacho hispaniola 15
Gazpacho hispaniola homepage

Pel de eitjes en snij ze doormidden.

Strooi wat basilicumblaadjes op de soep en bedruppel met olijfolie.

Serveer de Gazpacho Hispaniola met het versgebakken brood erbij