Boodschappenlijstje
1 liter passata
4 lente-uitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geplet
½ komkommer, in blokjes gesneden
1 kleine rode ui, gesnipperd
½ rode en ½ groene paprika, fijn gesneden
2 eetlepels rode wijnazijn
zeezout en witte peper, naar smaak
4 eetlepels extra vierge olijfolie
extra olijfolie, om te serveren
8-10 kwarteleitjes, om te serveren
handvol basilicumblaadjes, voor garneren
Als je in een warm land als Spanje woont snak je natuurlijk niet naar een lekker stevige kop erwtensoep, zoals wij eten als het koud is. De Spaanse soep is aangepast aan het warme, zonnige klimaat van Spanje, Daarom zijn de goede Sint en zijn Pieten dol op een kopje ijskoude Gazpacho Hispaniola, Spanje's traditioneel koude soep, met veel verse groenten. Wil jij deze soep ook proeven? Dat kan, alleen even flink snijden en hakken! :))
Zo maak je Gazpacho Hispaniola
Snij de bosui in ringen,
Pel en plet de knoflook.
Snij de komkommer fijn.
Snipper het rode uitje.
Was de gemengde pepers.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Hak de paprika fijn.
Doe alle groenten in de keukenmachine en breng de groenten op smaak
Voeg peper, zout, olie en azijn toe.
Doe de passata er bij.
Maal het tot een gladde puree.
Schenk de soep in een vriezerbak.
Dag 2
Bak een broodje af zoals op de verpakking staat.
Laat de eitjes schrikken onder de koude kraan.
Pel de eitjes en snij ze doormidden.
Strooi wat basilicumblaadjes op de soep en bedruppel met olijfolie.
Serveer de Gazpacho Hispaniola met het versgebakken brood erbij