Boodschappenlijstje
5 theelepels olijfolie, verdeeld
300 gram zilvervlies rijst
300 gram bio-kipfiletblokjes
2 grote vrije uitloop bio-eieren
1 teentje knoflook
1 kleine paksoi
100 gram taugé
4 - 5 lente uitjes
sojasaus, naar smaak
We maken we een lekkere roerbak van rijst met kip en verse groenten voor pap. Friet en pannenkoeken worden zo voorspelbaar ;)) Dit gerecht is lekker, gezond(er) en makkelijk te maken, perfect voor morgen!
Zo maak je roerbakrijst met kip
Breng een pan water aan de kook.
Doe de rijst er in en laat koken.
Kook de rijst zoals op het pak staat.
Draai het gas uit, laat de rijst staan.
Schep de rijst na 10 minuten door elkaar en laat het afkoelen
Bak de kip in 2 theelepels olijfolie lichtbruin
Laat de kip even goed garen.
Bak de eieren in 1 eetlepel olie.
Roer de eieren stevig door elkaar.
Zet opzij om te koelen
Laat de kip ook afkoelen.
De rijst koelt ook nog af.
Hak de groenten klein.
Wrijf de pan uit met een stuk keukenpapier en doe er 1 theelepel olie in
Was en droog de groenten goed.
Bak de knoflook even zacht.
Bak de paksoi mee.
Bak de ui en taugé mee.
Tot de groente bijna beetgaar is.
Zet de groenten even opzij.
Doe de laatste olijfolie in de pan.
Roerbak de rijst, groenten, de kleingesneden kip met de soja en doe er de laatste minuut de roereieren bij
Schep de roerbak in kommen als het goed heet is.
Pap krijgt de mooiste eetstokjes, met Chinese letters er op ;))
Fijne vaderdag!