De boodschappen
1 ananas
150 ml water
100 gram rietsuiker
2 eetlepels bruine rum
vanillestokje of vanillesuiker
limoenrasp
optioneel: roomijs
Dit zoete caribische dessert smaakt het best als je er lekker buiten in het zonnetje mee zit. Maar... als het regent (nu!) pak je de grillpan en eet je het met je ogen dicht, dan smaakt het ook super!
Maak eerst de siroop
- Doe water en rietsuiker in een steelpan, breng langzaam aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen
- Voeg het vanilleschraapsel en de limoenrasp toe. Laat het mengsel 10-12 minuten sudderen, tot het stroperig is
- Roer van het vuur de rum er door
Let goed op de tijd anders wordt de siroop te hard!
Maak de ananas schoon en snij hem in stukjes.
Rijg de stukjes ananas aan stokjes en leg ze in de grilpan.
Gril de ananas aan beide kanten mooi goudbruin.
Zet de siroop naast de ananasstokjes en leg er een bolletje roomijs bij.