Boodschappenlijstje
80 gram boter, ongezouten
3 vrije uitloop bio-eieren
80 gram fijne kristalsuiker
½ theelepel vanille-extract
80 gram tarwebloem
2 eetlepels koud water
ook nodig:
goede wensen; een zwarte eetbare viltstift; bakpapier;
een muffinblik, een eetlepel, platte schep en een beker
We maken gelukskoekjes, voor Chinees Nieuwjaar. Ze lijken zo makkelijk te maken maar pas op, het is niet zo makkelijk als het lijkt! Wij vinden het iig leuk om het te proberen. We gaan er ons best op doen, dat staat vast! De eerste zijn wat te dik maar het lukt steeds beter, er is genoeg beslag voor 10 koekjes.
Bovendien zijn onze kleine monstertjes zo'n dankbaar stel, ze vinden alles mooi wat we maken. Al vinden ze niet niet alles lekker (en echt lekker vinden wij deze koekjes ook niet) deze gelukskoekjes zijn wel superleuk!
Zo maak je gelukskoekjes
Schrijf mooie wensen voor het nieuwe jaar.
Zet de spullen die je nodig hebt alvast klaar.
Smelt de boter in een steelpan en zet het opzij.
Scheid de eieren, doe de dooiers in een bakje en vries ze in.
Zo maak je het beslag
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Doe eiwit en suiker in de mixer.
Klop het samen schuimig.
Klop er boter, vanille extract en water door.
Als het mengsel schuimig is...
...zeef je het meel erbij.
Spatel het meel er luchtig door.
Het beslag is dik maar luchtig.
Schep 1 volle eetlepel op het bakpapier.
Smeer het uit in een 10cm cirkel.
Bak de koekjes in 5-6 minuten.
Het uitsmeren van het beslag in een cirkel gaat beter met een natgemaakte lepel en hoe dunner de koekjes hoe beter! Werk snel!
De randjes moeten net beginnen te bruinen.
Draai de hete koekjes ondersteboven.
Leg de wens op de helft van het koekje.
Vouw de koekjes 2 keer dubbel en zet ze in het blik.
Laat de gelukskoekjes afkoelen in het blik en leg ze dan in een schaaltje
新年快樂 - Xin Nian Kuai Le! - Gelukkig Nieuwjaar!