Boodschappenlijstje
300 gram gemengde tomaten, gesneden
1 bosuitje
1 klein teentje knoflook, fijn geraspt
2 theelepels rode wijnazijn
1 eetlepel extra vergine olijfolie
5 gram verse basilicumblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
Serveer met
vers afbakbrood, pasta of allebei
We hebben weer twee, lekkere, zomerse recepten gevonden voor jullie en vandaag proberen we het eerste recept uit. Het kan bij de lunch of als bijgerecht bij de pasta die we morgen maken. We hebben er heerlijke mini baguette afbakbroodjes van Rechtsctreex bij, dus we eten zo fijn buiten, in de tuin.
Zo maak je een gemengde tomaten salade
Was en droog de tomaatjes en de ui.
Snij de ui in dunne ringetjes en pers de knoflook.
Halveer de gemengde tomaten.
Doe beide in een schaaltje en zet even opzij..
Zo maak je de dressing
Doe olie, azijn, gemalen zwarte peper en zeezout in een kom.
Pers de knoflook en roer het door de dressing.
Schenk de dressing over de tomatensalade.
Schep de dressing voorzichtig door de salade.
Dek de salade af en zet hem 15 minuten opzij, in deze tijd kun je de oven voorverwarmen en de baguette afbakken
Was en scheur de basilicumblaadjes.
Vouw de basilicum voorzichtig in de tomatensalade.
Serveer de salade met het vers gebakken brood en geniet er van!