Boodschappenlijst
1 rijpe avocado
1 eetlepel crème fraiche
1 citroen
70 gram radijs
half bosje bieslook
1 eetlepel appelazijn
12-16 sneetjes geroosterd landbrood
200 gram gerookte zalm, uit duurzame bron
1 handvol slablaadjes
Dit jaar hebben we voor vandaag (het is moederdag!) een gezellige brunch gepland, met gerookte zalm op toast als één van de lekkere, kleine gerechtjes. We hopen dat het evenement ;)) fijn buiten in de tuin kan plaatsvinden, maar dat hangt van het weer af zoals altijd. Het ziet er wat twijfelachtig uit, maar binnen of buiten, voor mama wordt het zeker leuk!
Zo maak je de gerookte zalm op toast
Snij het brood in dunne sneetjes.
Rooster het brood lichtbruin.
Was de groenten en laat uitlekken.
Snij de groenten fijn.
Schep de avocado in een kom.
Doe wat versgemalen peper, zeezout en een kneep citroensap bij de avocado, naar smaak
Pureer het met de crème fraîche.
Schep de avocado op de toast.
Beleg de toast royaal met zalm.
Schep de sla en radijs om met de azijn en wat zout.
Verdeel het over de zalm en leg er een stukje citroen bij.
We wensen jullie allemaal een mooie moederdag!