SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gestoofde kabeljauw

met verse wortels en aardappelpuree
Hoofdgerecht, Met verse groenten, Oma's recepten en Met vis
Igestoofde kabeljauw sidepic

Boodschappenlijstje
2 verse kabeljauw filets
125 gram boter
1 biologische citroen
zeezout en versgemalen peper
scheut koud water
 

Igestoofde kabeljauw sidepicll

Vandaag eindelijk het recept van oma om gestoofde kabeljauw te maken, zo is het vismenu compleet. Een kleine opmerking bij de botersaus, er zijn mensen die maakten de saus met een scheut melk ipv water. Ook werd de saus soms gebonden door er een maizenapapje door te roeren en de saus te laten indikken. Maar dit is de versie van oma, ze was geen fan van een dikke saus bij de kabeljauw :)

Zo maak je gestoofde kabeljauw
Boen de citroen goed schoon.

Gestoofde kabeljauw 01
Gestoofde kabeljauw 02
Gestoofde kabeljauw 03
Gestoofde kabeljauw 04

Bestrooi de vis met zout en peper.

Snij wat citroen schijfjes.

Verhit de pan en smelt de boter.

Leg de vis en citroen in de boter.

Zet de deksel op de pan maar hou de vis in de gaten en druppel er af en toe wat boter over

Gestoofde kabeljauw 05
Gestoofde kabeljauw 06
Gestoofde kabeljauw 07

Laat de vis een kleine 10 minuten stoven.

Neem dan de vis uit de pan.

Voeg een scheut water aan de botersaus toe. .

Verwijder de citroenschijfjes, breng de saus net tegen de kook aan en giet het in een schaal

Gestoofde kabeljauw 08
Gestoofde kabeljauw 09

Serveer de gestoofde kabeljauw met verse citroenschijfjes.

De vis smaakt heerlijk met wortels en aardappelpuree.

Eet smakelijk!