Boodschappenlijstje
2 verse kabeljauw filets
125 gram boter
1 biologische citroen
zeezout en versgemalen peper
scheut koud water
Vandaag eindelijk het recept van oma om gestoofde kabeljauw te maken, zo is het vismenu compleet. Een kleine opmerking bij de botersaus, er zijn mensen die maakten de saus met een scheut melk ipv water. Ook werd de saus soms gebonden door er een maizenapapje door te roeren en de saus te laten indikken. Maar dit is de versie van oma, ze was geen fan van een dikke saus bij de kabeljauw :)
Zo maak je gestoofde kabeljauw
Boen de citroen goed schoon.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Snij wat citroen schijfjes.
Verhit de pan en smelt de boter.
Leg de vis en citroen in de boter.
Zet de deksel op de pan maar hou de vis in de gaten en druppel er af en toe wat boter over
Laat de vis een kleine 10 minuten stoven.
Neem dan de vis uit de pan.
Voeg een scheut water aan de botersaus toe. .
Verwijder de citroenschijfjes, breng de saus net tegen de kook aan en giet het in een schaal
Serveer de gestoofde kabeljauw met verse citroenschijfjes.
De vis smaakt heerlijk met wortels en aardappelpuree.
Eet smakelijk!