SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gestoomde Bao broodjes

nu maken we het gerecht compleet
Belegd Broodje, Broodjes bakken, Aziatisch en Chinees Nieuwjaar
Bao buns side

De boodschappen
525 gram meel + extra voor bestuiven
1.5 eetlepel kristal suiker + een snuf
1 zakje gedroogde gist
1 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder
50 ml melk
1 eetlepel zonnebloem olie
1 eetlepel rijstazijn

Bao buns side ll

Vandaag maken we Snazzie's keuze voor het Chinees Nieuwjaars gerecht 2017 compleet. Deze broodjes lijken veel werk om zelf te maken en je kunt ze ook kant&klaar kopen. Maar ten overvloede, versgebakken smaken ze echt veel, veel lekkerder dan gekochte :)

Bovendien, het rijzen duurt lang maar het eigenlijke werk is zo gedaan. En...je doet kids die van koken houden er een plezier mee, die kunnen fijn helpen! Het recept is voor 18 kleine broodjes, wij maken liever 8 grotere. Aan jou de keus!

Zo maak je Bao-broodjes

Bao buns 01
Bao buns 02
Bao buns 03
Bao buns 04
Los de gist met de snuf suiker op in een eetlepel warm water.
Plaats het meel, de suiker en het zout in een mixerkom.
Giet het gistmengsel in een kuiltje in het meel.
Voeg er de melk, olie, azijn en 200 ml water aan toe.
Bao buns 05
Bao buns 06
Bao buns 07
Mix alles samen tot een ruw deeg.
Bestrooi je werkplek met wat meel.
Kneed het deeg in 10-15 minuten glad.
Bao buns 08
Bao buns 09
Bao buns 10
Bao buns 11
Vet een grote kom licht in.
Deeg in de kom, folie erover.
Laat het deeg 2 uur rijzen.
Kiep het deeg uit de kom.
Bao buns 12
Bao buns 13
Bao buns 14
Druk het helemaal plat met je handen.
Strooi er bakpoeder op en kneed 5 minuten.
Rol een slang van het deeg van 3 cm dikte.
Bao buns 15
Bao buns 16
Bao buns 17
Bao buns 18
Snij de slang in blokjes.
Rol balletjes van de blokjes.
Rol de balletjes in ovalen.
Bestrijk het deeg licht met olie.

Strijk ook wat olie op een eetstokje, leg het in het midden van het ovaal en klap het broodje dubbel. Trek het eetstokje er voorzichtig uit.

Bao buns 20
Bao buns 21
Bao buns 22
Leg de dubbelgevouwen broodjes op een bakplaat met bakpapier.
Vet transparant folie licht in en bedek daar de broodjes mee.
Laat de broodjes op een warme plaats nog 1.5 uur rijzen.
Bao buns 23
Bao buns home
Stoom de broodjes in 8-15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte.
De Bao broodjes voor de kids krijgen alleen vlees en zoetzuur.
Vandaag begint het feest dan echt! Gong Xi Fa Cai! Gelukkig Nieuwjaar!