SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gevulde speculaaskoekjes

zijn thuisgemaakt het lekkerst
Sinterklaas, Koekjes en Winter
Speculaaskoekjes sidepic

Boodschappenlijst
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bruine basterdsuiker
1/2 theelepel zout  
1 eetlepel speculaaskruiden   
100 gram koude boter           
1 vrije uitloop bio-eidooier
1-2 eetlepels melk
amandelspijs
1 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt           
wat amandelen, voor decoratie    

Speculaaskoekjes sidepicll

Het is geen Sinterklaas zonder gevuld speculaas! ;)) Dat rijmt en het is nog waar ook, er zijn Sinterklaas-tradities die we graag willen behouden. Speculaas is er zeker één van en vandaag bakken we het weer zelf. Lekker en gezellig, we maken de amandelspijs er ook bij, want er gaat niets boven zelfgemaakt!

Zo maak je gevulde speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes 01
Speculaaskoekjes 02
Speculaaskoekjes 03
Speculaaskoekjes 04

Weeg meel, suiker, zout en speculaaskruiden.

Zeef het allemaal samen in een grote kom.

Doe de koude boter erbij en snij het met 2 messen.

Als het grote kruimels zijn kneed je het met de hand.

Speculaaskoekjes 05
Speculaaskoekjes 06
Speculaaskoekjes 07

Voeg de eidooier toe en kneed.

Voeg de melk toe en kneed weer door.

Kneed door tot je een glad deeg hebt.

Speculaaskoekjes 08
Speculaaskoekjes 09

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Zet het speculaasdeeg een nacht in de ijskast.

Door het deeg een nacht te laten rusten kunnen de verschillende smaken goed blenden

Dag 2

Verwarm de oven voor op 160℃ en vet de bakvorm in

Speculaaskoekjes 10
Speculaaskoekjes 11
Speculaaskoekjes 12
Speculaaskoekjes 13

Rol het speculaasdeeg uit.

Steek iets grotere deegcirkels uit.

Druk de deegcirkels in de kuiltjes.

Vul de koekjes met amandelspijs.

Speculaaskoekjes 14
Speculaaskoekjes 15
Speculaaskoekjes 16

Steek passende cirkels uit.

Plak de dekseltjes met ei op de koekjes.

Druk een amandel op elk koekje.

Strijk losgeklopt eigeel op de koekjes, schuif ze in het midden van de oven en bak de koekjes 15-20 minutes

Speculaaskoekjes 17
Speculaaskoekjes home

Laat de speculaas eerst afkoelen in het blik, dan op een rooster.

Laat Sinterklaas maar snel komen, wij hebben speculaas!