Icon en

Gigantosaurus

briljant boek over 4 kleine ondeugende dino's
Prentenboek en Dierenboek
Gigantosaurus sidepic

Gigantosaurus
Auteur/illustrator: Jonny Duddle
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Bette Westera
Verschenen: februari 2014
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
ISBN13: 9789026136122
Prijs: € 14.99
Leeftijd: 6  - 9 jaar

Onze keuze van de week is een heel grappig prentenboek en het heet Gigantosaurus. Het boek is gemaakt door de Britse auteur/illustrator Jonny Duddle, een geliefd kinderboekenschrijver in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn z'n boeken wereldwijd vertaald en zijn ze overal net zo geliefd als in het Verenigd Koninkrijk.

Gigantosaurus gaat over 4 droppige, kleine dinosaurusjes. De mama-Dino's zijn bezorgd, de kleintjes zijn soms ondeugend en nieuwsgierig, net als onze mini-monstertjes. Dan beleven ze een spannend avontuur, dat gelukkig goed afloopt. Precies zoals het hoort in prentenboeken voor deze leeftijdsgroep.

De illustraties zijn briljant, de uitdrukking op de grote dino-koppen zijn zo raak en erg grappig. De tekst is helemaal op rijm en net zo brilliant en grappig als de illustraties.

Gigantosaurus 01
Gigantosaurus 02
Gigantosaurus 03

Willen we graag even melden dat de vertaling van Bette Westera ook geweldig is. Haar vertaalde rijmpjes zijn net zo grappig en slim als in het orgineel, wat geen geringe opgave is.

We kunnen dit boek niet warm genoeg aanbevelen, de monstertjes krijgen er geen genoeg van. Wat een briljant boek en... ook nog met een verrassing: een mooie gratis poster, aan de binnenkant van de losse boekomslag!

Drie supergrote, helder verlichte sterren op eenzame hoogte voor Gigantosaurus, van ons allemaal!