Boodschappenlijstje
240 gram volle melk ricotta
180 gram patent bloem
3 grote vrije uitloop bio-eieren
2 eetlepels fijne suiker
1 theelepel koosjer zout
½ theelepel bakpoeder
bakspray of boter
poedersuiker, om te serveren
Vanmorgen begint de eerste volle dag van Chanoeka en wij bakken lekker kaas latkes voor het ontbijt. Kaas latkes zijn kleine, zoete pannenkoekjes met ricotta kaas die de monstertjes erg lekker vinden. Smeer de pannenkoekjes wel wat uit met een vochtige lepel, want als ze te dik zijn worden ze niet goed gaar.
Zo maak je Kaas Latkes
Doe alle ingrediënten (behalve de bakspray) in een grote kom.
Mix alles goed door elkaar en schraap langs de rand.
Mix het beslag in +/- 5 minuten lekker dik en glad.
Vet de koekenpan in en verwarm hem voor op matig vuur.
Schep hoopjes beslag in de pan met twee lepels
Draai de latkes dunner met een vochige lepel.
Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin.
Verwarm de oven op de laagste stand.
Laat de Kaas Latkes op een warm bord in de oven glijden, tot al het beslag op is
Bestrooi ze dan dik met poedersuiker, die smelt gelijk :)).
Serveer de Kaas Latkes meteen, warm zijn ze het lekkerst!
Gelukkige Chanoeka!