De boodschappen
100 gram zachte boter of plantaardige margarine
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel honing
1 vrije uitloop ei
125 gram glutenvrij amandelmeel
125 gram glutenvrij havermeel
50 gram glutenvrije, (lactosevrije) chocolade
Vandaag bakken we chocolate chip cookies, gluten- en lactose vrij. Ze ruiken erg lekker als ze in de oven staan, deze koekjes worden gemaakt van haver- en amandelmeel. Gelukkig vinden de andere mini-monsters ze ook erg lekker dus dat is wel zo handig :)
Zo bak je glutenvrije chocolate-chip koekjes
Mix boter en ei door elkaar.
Voeg honing en vanille toe.
Mix er amandelmeel door.
Mix dan het havermeel door.
Mix tot je een samenhangend deeg hebt.
Hak de chocola in kleine stukjes.
Vouw ze in het deeg.
Verwarm de oven voor tot 175°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Rol balletjes deeg tussen je handen.
Druk ze plat met een vork.
Bak de koekjes +/- 15 minuten.
Neem de koekjes uit de oven als ze mooi goudbruin van kleur zijn.
Hou de koekjes vers in een koekblik.
Lekker, bij de thee!