Boodschappenlijst voor 15 koekjes
65 gram ongezouten boter
50 gram basterdsuiker
75 gram gecondenseerde melk
3 theelepels rozenwater
110 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
50 gram witte chocolade, fijngehakt
50 gram granaatappelpitjes
Moederdag komt er aan en daarom maken we speciaal voor mama heerlijke koekjes met stukjes witte chocola en granaatappelpitjes. Je maakt ze gemakkelijk en er zijn leuke klusjes voor de mini-monstertjes, zoals de pitjes uit de granaatappel plukken en balletjes van deeg rollen ;) Bovendien: deze koekjes zijn lekker bij thee en koffie en dus perfect voor alle mama's!
Zo maak je graatappel - witte chocoladekoekjes
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Mix boter en suiker romig.
Voeg melk en rozenwater toe.
Zeef het meel erbij.
Mix alles goed door elkaar.
Hak de chocolade.
Vouw het in het deeg.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Vouw de granaatappelpitjes in het deeg.
Rol ruwe balletjes van deeg.
Leg ze wijd uit elkaar op de plaat.
Bak de koekjes is 17-20 minuten goudbruin.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
We proeven de koekjes heerlijk in het zonnetje, maar waarschijnlijk gaan we na de thee weer bakken. Dan echt voor mama!