De boodschappen
150 gram suiker
150 gram zachte boter
1 vrije uitloop ei
1 theelepel vanille
250 gram meel
1 theelepel bakpoeder
rolfondant, rood & wit
eetbare goudverf
suikerparels
kerstbal koekjesuitsteker
Deze Chinees Nieuwjaar-koekjes zijn een Amerikaanse interpretatie van hoe je een Chinees koekje maakt ;) Nergens in heel China zul je tijdens het Chinees Nieuwjaar een koekje vinden dat hier enigzins op lijkt. De kids vinden de lampions erg mooi dus we doen een poging. Maar zo glad als een Amerikaanse bakfanaat deze koekjes kan glazuren lukt nooit bij snazzie. Maar we hebben er wel lol in en dat is de hoofdzaak hier!
Zo maak je Rode lampionkoekjes
Mix de boter met de suiker samen tot het romig is.
Mix het ei en de vanille door de botermix.
Zeef er meel gemengd met bakpoeder bij.
Mix het door elkaar tot het een korrelig deeg is.
Kneed het deeg snel met de hand glad.
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1-1.5cm dikte.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Steek de koekjes uit en leg ze op bakpapier.
Schuihet bakblik in het midden van de oven.
Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De decoratie van de koekjes
Kneed rood rolfondant tot het zacht is.
Rol het zo dun mogelijk uit.
Snij er cirkels uit met dezelfde uitsteker.
Plak de cirkels op de koekjes met een drup water.
Rol lange, dunne slangen van rood rolfondant.
Druk de rode slangen verticaal op de cirkels.
Snij uit wit fondant een rechthoekje, druk er parels in.
Verf de rechthoeken goud en laat ze drogen.
Plak alles op de koekjes naar je eigen idee.
Zijn deze koekjes erg lekker? De mini-monstertjes vinden van wel ;) als je van fondant houdt.
Nog een pluspunt: ze zijn erg mooi!