Icon en

Griesmeelpudding

met bessensapsaus
Dessert, Oma's recepten en Sauzen
Griesmeel pudding sidepic

Boodschappenlijstje
800 ml volle melk
200 ml kookroom
1 eetlepel boter
100 gram griesmeel
75 gram suiker
optioneel
rode bessensapsaus
verse aalbessen

Griesmeel pudding homepage

We koken een ouderwetse griesmeelpudding. Met bessensapsaus er over is het een echte oud-Hollandse klassieker. De combinatie van de korrelige griesmeel met de zoet-zure rode bessensaus is en was een geliefd toetje bij jong en oud. We maken hem zoals oma dat deed. :)

Zo kook je griesmeelpudding

Vul de puddingvorm met koud water

Griesmeel pudding 01
Griesmeel pudding 02
Griesmeel pudding 03
Griesmeel pudding 04

Roer het griesmeel met de suiker door elkaar.

Doe de melk, kookroom en boter samen in een pan.

Breng het melkmengsel op hoog vuur aan de kook.

Roer de griesmeel/suiker er door en los de suiker op.

Griesmeel pudding 05
Griesmeel pudding 06
Griesmeel pudding 07

Kook het puddingmengsel al roerend in 5 minuten gaar.

Giet het water uit de puddingvorm.

Schenk de pudding in de puddingvorm en laat het afkoelen.

Griesmeel pudding 09
Griesmeel pudding 10

Zet de afgekoelde pudding in de ijskast om op te stijven.

Zet een plat bord op de pudding vorm en keer het om.

Schenk de bessensapsaus over de griesmeelpudding en leg er rood fruit bij