SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Groene vingers toveren

Tuinieren voor kinderen
Moestuin, Natuur, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Groene vingers toveren home

Groene vinger toveren
Auteur: Kirsten Bradley
Illustrator: Aitch
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Tiny Fisscher
Verschenen: augustus 2021
Uitgeverij: Samsara Uitgeverij B.V.
EAN: 9789493228290
Prijs: € 14.90 (HC)
Leeftijd: 7 jaar en ouder

Groene vingers toveren sidepicll

Vorig jaar werd dit schitterende boek gepubliceerd in de Nederlandse vertaling: Groene vingers toveren. Het boek is geschreven door de Australische Kirsten Bradley. Het is een briljant geschreven boek want het legt verbanden die kinderen duidelijk maken hoe afhankelijk mensen zijn van de natuur. Samen met de planten en dieren moeten we ons 'huis' op orde houden. Tot nu toe maken we er een potje van!

Het boek is zo leuk om te lezen, er wordt uitgelegd hoe je allerlei planten en bloemen kan laten groeien. Hoe fijn dat is voor insecten, die jou vervolgens helpen om er meer van te maken, dat jij dan weer kan eten. Je leert hoe je bestuivers naar je tuin lokt, hoe je thuis groenten kan kweken en hoe je zaadbommen maakt. Maar er staan ook speurtochten naar insecten in en hoe je een bonenfort maakt.

Groene vingers toveren 01
Groene vingers toveren 02
Groene vingers toveren 03

De prachtige, kleurrijke illustraties zijn gemaakt door de Roemeense illustrator Aitch. Door de gecombineerde volkse maar tegelijk ook heel moderne stijl van tekenen doen de illustraties je denken aan traditionele Roemeense klederdracht, met al die heldere kleuren en details. Wij vinden ze heel bijzonder en schitterend!

3 spetterende sterren voor Groene vingers toveren, van alle snazzie lezertjes!