SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Groenten Pakora

een Divali gerecht uit India
Herfst, Aziatisch, Divali en Snacks
Groenten pakora sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel tika masala poeder
1 theelepel garam masala (optioneel)
1 eetlepel citroensap
300 gram aardappelen, in kleine stukjes
300 gram uien, fijngehakt
3 bosuitjes, schoongemaakt, fijngesneden
6-8 spinazieblaadjes, fijngehakt
handvol verse peterselieblaadjes
1/2 theelepel zout
zonnebloemolie, om in te frituren

Groenten pakora sidepicll

Voor Divali maken we een vegetarische snack, we maken groenten pakoras. Pakora's worden in de frituurpan gebakken, zoals veel Indiase recepten. Net zoals wij de populaire Nederlandse bitterbal of kroket bakken. Maar dan met veel verse groenten in plaats van rundvlees:))

Zo maak je Groenten Pakoras

 De voorbereiding

Groenten pakora 01
Groenten pakora 02
Groenten pakora 03

Was en droog de groenten.

Snij ze in gelijke grootte.

Snij de bladgroenten fijn.

Zo maak je het beslag

Groenten pakora 05
Groenten pakora 06
Groenten pakora 07
Groenten pakora 07

Zeef bloem en bakmeel in een kom.

Zeef de kruiiden er ook bij.

Roer alles door elkaar.

Voeg 1/2 eetlepel citroensap toe.

Groenten pakora 08
Groenten pakora 09
Groenten pakora 10

Voeg geleidelijk koud water toe.

Roer het door tot je een glad beslag hebt.

Dek de kom af en zet hem opzij.

Laat het beslag 30 minuten rusten, op kamertemperatuur

Verwarm de olie tot 190°C

Groenten pakora 12
Groenten pakora 13
Groenten pakora 14
Groenten pakora 15

Doe de groenten bij het beslag.

Schep het door elkaar.

Schep voorzichtig balletjes in de olie.

Bak de balletjes 5-6 minuten.

Groenten pakora 16
Groenten pakora homepage

Laat de Pakora's uitlekken op keukenpapier.

Eet de Pakora's warm maar pas op, ze zijn heet van binnent!

Shub Diwali! - Gelukkig Divali!