Boodschappenlijstje
250 gram gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel tika masala poeder
1 theelepel garam masala (optioneel)
1 eetlepel citroensap
300 gram aardappelen, in kleine stukjes
300 gram uien, fijngehakt
3 bosuitjes, schoongemaakt, fijngesneden
6-8 spinazieblaadjes, fijngehakt
handvol verse peterselieblaadjes
1/2 theelepel zout
zonnebloemolie, om in te frituren
Voor Divali maken we een vegetarische snack, we maken groenten pakoras. Pakora's worden in de frituurpan gebakken, zoals veel Indiase recepten. Net zoals wij de populaire Nederlandse bitterbal of kroket bakken. Maar dan met veel verse groenten in plaats van rundvlees:))
Zo maak je Groenten Pakoras
De voorbereiding
Was en droog de groenten.
Snij ze in gelijke grootte.
Snij de bladgroenten fijn.
Zo maak je het beslag
Zeef bloem en bakmeel in een kom.
Zeef de kruiiden er ook bij.
Roer alles door elkaar.
Voeg 1/2 eetlepel citroensap toe.
Voeg geleidelijk koud water toe.
Roer het door tot je een glad beslag hebt.
Dek de kom af en zet hem opzij.
Laat het beslag 30 minuten rusten, op kamertemperatuur
Verwarm de olie tot 190°C
Doe de groenten bij het beslag.
Schep het door elkaar.
Schep voorzichtig balletjes in de olie.
Bak de balletjes 5-6 minuten.
Laat de Pakora's uitlekken op keukenpapier.
Eet de Pakora's warm maar pas op, ze zijn heet van binnent!
Shub Diwali! - Gelukkig Divali!