Voor de crèpes
160 gram bloem
1/4 theelepel zout
4 kleine vrije uitloop eieren
350 ml melk
30 gram gesmolten boter + extra voor bakken
1 eetlepel bruine rum (optioneel)
poedersuiker naar smaak
voor de vulling
60 gram walnoten
Vervolg
30 gram rozijnen
30 gram rietsuiker
rasp van een 1/2 citroen
2 eetlepels bruine rum (optioneel)
voor de chocolade saus
150 gram pure chocolade
100 ml melk
100 l slagroom
45 gram bevroren boter, in blokjes
In Hongarije kom je ze overal tegen: de Gundel Palacsinta (pannenkoeken van Károly Gundel). Ze zijn de favoriet van Hongaren, deze gevulde crèpes met chocolade saus. Voor volwassenen gaat er rum in het beslag en in de vulling, voor kids laat je de rum weg.
De crèpes worden in vieren gevouwen geserveerd met de vulling ertussen en chocolade saus er op. Of de crèpes worden op elkaar gestapeld met vulling ertussen en de chocoladesaus erover en dan in taartpunten geserveerd. Hoe je de Gundel Palacsinta ook serveert, het is bijzonder lekker!
Zo maak je Gundel Palacsinta
Laat het beslag het liefst een uurtje rusten op kamertemperatuur, voor je gaat bakken.
Zo maak je de walnoot/rozijnen vulling
Zo maak je de chocolade saus
Zo bak je de crèpes
Laat de crèpes steeds op een verwarmd bord glijden.
Vouw ze dubbel, vul ze en vouw ze weer dubbel..
Jó étvágyat kívánunk! - Eet smakelijk!