Hagrid's Rots Cakejes (30 - 35)
220 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
120 gram boter
120 gram fijne suiker
½ een vrije uitloop ei
120 gram gedroogd gemixt fruit
rasp van ½ sinaasappel
sap van ¼ sinaasappel
1½ eetlepel melk
Harry potter week 2 en binnenkort beginnen we al aan het vijfde boek, als eind volgende week (misschien!) de 7 boeken uit zijn stappen we over op de films! Vandaag bakken we de rotscakejes van Hagrid maar met een kleine aanpassing. Het gedroogde fruit zoals abrikozen of cranberries in koekjes of cake valt bij de mini-monstertjes niet zo goed daarom houden we het bij rozijnen. Samen met de sinaasappel ruiken en smaken de cakejes al superlekker!
Zo maak je de rotscakejes van Hagrid
Verwarm de oven voor op 170°C en bedek een bakplaat met bakpapier
Zeef bloem en zout in een grote kom.
Wrijf de boter door het meel.
Kneedt de suiker erdoor.
Klop een heel ei los.
Kneed de helft van het ei in het deeg.
Rasp een halve sinaasappelschil.
Pers een sinaasappel uit.
Kneed de sinaasappelrasp en een kwart van het sap door het deeg.
Kneed rozijnen en melk door.
Schep hoopjes op de bakplaat.
Bak de cakejes 10 - 12 minuten.
Of tot ze goudbruin zijn.
Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Veel plezier met Harry Potter!