Icon en

Hagrid's Rots-cakejes

we lezen Harry Potter weer!
Koekjes, Traktatie en Met vers fruit
Hagrid's rock cakes sidepic

Hagrid's Rots Cakejes (30 - 35)
220 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
120 gram boter
120 gram fijne suiker
½ een vrije uitloop ei
120 gram gedroogd gemixt fruit
rasp van ½ sinaasappel
sap van ¼ sinaasappel
1½ eetlepel melk

Hagrid's rock cakes sidepicll

Harry potter week 2 en binnenkort beginnen we al aan het vijfde boek, als eind volgende week (misschien!) de 7 boeken uit zijn stappen we over op de films! Vandaag bakken we de rotscakejes van Hagrid maar met een kleine aanpassing. Het gedroogde fruit zoals abrikozen of cranberries in koekjes of cake valt bij de mini-monstertjes niet zo goed daarom houden we het bij rozijnen. Samen met de sinaasappel ruiken en smaken de cakejes al superlekker!

Zo maak je de rotscakejes van Hagrid

Verwarm de oven voor op 170°C en bedek een bakplaat met bakpapier

Hagrid's rock cakes 01
Hagrid's rock cakes 02
Hagrid's rock cakes 03
Hagrid's rock cakes 04

Zeef bloem en zout in een grote kom.

Wrijf de boter door het meel.

Kneedt de suiker erdoor.

Klop een heel ei los.

Hagrid's rock cakes 05
Hagrid's rock cakes 06
Hagrid's rock cakes 07

Kneed de helft van het ei in het deeg.

Rasp een halve sinaasappelschil.

Pers een sinaasappel uit.

Kneed de sinaasappelrasp en een kwart van het sap door het deeg.

Hagrid's rock cakes 08
Hagrid's rock cakes 09
Hagrid's rock cakes 10
Hagrid's rock cakes 11

Kneed rozijnen en melk door.

Schep hoopjes op de bakplaat.

Bak de cakejes 10 - 12 minuten.

Of tot ze goudbruin zijn.

Hagrid's rock cakes 12
Hagrid's rock cakes home

Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Veel plezier met Harry Potter!