De boodschappen voor 6 cupcakes
150 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram boter/ plantenmargarine (kamertemperatuur)
1½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur, losgklopt)
150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
½ theelepel glutenvrij bakpoeder
zwart rolfondant
witte marshmellows, normaal en mini
eetbare lijm
eetbare zwarte viltstift of stukje chocola
optioneel: oranje sprinkeltjes
Deze grappige glutenvrije Halloween cupcakes kun je heel gemakkelijk ook gelijk lactose vrij maken, mocht dat nodig zijn.
Zo maak je de glutenvrije spoken-cupcakes
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig.
Klop het losgeklopte anderhalve ei erdoor.
Roer het bakmeel en bakpoeder door elkaar.
Klop het in gedeelten door het mengsel.
Verwarm de oven voor tot 170°C
Zet papieren vormpjes in een bakblik.
Schep de vormpjes tot 2/3 vol.
Bak de cupcakes 20-25 minuten.
Rol aan een kant puntjes aan de helft van de marshmellows, tussen je handen. Bij de grote lukt het niet zo goed als bij de mini's.
Rol het fondant dun uit.
Steek cirkels uit, plak ze op.
Teken er enge gezichten op.
Plak de spoken op de cake.
De cupcakes smaken erg lekker!
Al onze Halloween decoraties en chocola komen van HEMA.
Happy Halloween!