Boodschappen voor
+/- 15 vanille koekjes
375 gram bloem
225 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
225 gram fijne kristal suiker
een ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
Zwart, oranje & geel marsepein
Witte rolfondant
Vandaag maken we onze basis-koekjes, vanillekoekjes voor Halloween. Download ons basisrecept en maak het deeg. Snij de koekjes met een mesje uit of doe het makkelijk en koop Halloween uitsteekvormpjes.
Zo maak je Halloween vanillekoekjes
Deze leuke uitsteekvormpjes kun je bij Xenos kopen.
Snij een stukje marsepein af, kneedt het door en rol het dun uit tussen bakpapier of doorzichtig folie. Druk Halloweenfiguren uit het marsepein met gebruik van dezelfde koekjesvormen.
Prik met een satéprikker oogjes in de spoken en vleermuizen, vul de gaatjes op met zwart en geel marsepein. Het pompoenengezicht snij je uit zwart marsepein.
Met een kwastje en een druppel water plak je de decoraties op de koekjes. Wrijf marsepein of fondant aan de randjes glad met je vingers.
Fijne Halloween!