Guacamole:
1 avocado
1 limoen
1 teentje knofloof
takjes verse koriander
versgemalen zwarte peper en
zeezout naar smaak
Nachos:
4 grote tortilla's
Mango / tomaten salsa
blikje mais waarvan 100 gram
blikje zwarte bonen 100 gram
1 lente ui, in fijne ringetjes
½ rood pepertje, fijngehakt
100 gram Roma tomaatjes, gehalveerd
½ grote mango, in blokjes
handje zwarte olijven, in ringetjes
takjes koriander, fijn gesneden
¼ theelepel gerookte paprika
verse zwarte peper en zeezout naar smaak
Voor Halloween maken we deze gezonde snack, om de kids wat in balans te brengen, met alle zoetigheid ;) De nachos bak je snel in de oven en met alle groenten, fruit en een verse dip zit je altijd goed. En erg handig voor een feestje, je kunt de guacamole dip en de salsa prima een dag van tevoren maken.
Begin met de guacamole
Halveer de avocado.
Schraap hem leeg.
Pers limoen & knoflook.
Snij de koriander fijn.
Breng op smaak met zeezout & zwarte peper
Roer alles door elkaar maar niet te fijn.
Zet de guacamole dip in de ijskast tot alles klaar is.
Zo maak je mango / tomaten salsa
Was, pel en snij alle ingrediënten.
Doe mais, bonen, ui, peper in een schaal.
Voeg er tomaten, mango en olijven aan toe.
Breng de salsa op smaak met fijngeneden koriander, gerookte paprika, zeezout en versgemalen zwarte peper en zet het in de ijskast.
Zo maak je de halloween-nachos
Verwarm de oven voor tot 200°C
Steek 6 vleermuizen uit 1 tortilla.
Leg ze op bakpapier.
Bak ze in 5 min. krokant.
Laat ze goed afkoelen.
Wij snijden driehoekjes uit de restanten tortilla en bakken ze mee, altijd handig iets extra ;) (De chocolade komt van HEMA)
Happy Halloween!