De boodschappen
250 g bloem + extra om te bestuiven
150 g suiker
150 gram boterblokjes
1 vrije uitloop ei
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
De mini-monstertjes zijn allemaal dol op zelfgebakken koekjes en Halloween komt eraan. Maar de een wil er liever geen glazuur op, te zoet, de ander lust geen chocola, weer een ander vindt rolfondant vies(?) Ok! Vandaag bakken we lieve pompoenkoekjes. Vanille want - hoera! -dat vindt iedereen lekker!
Zo maak je pompoenkoekjes
Mix de boterblokjes met de suiker romig.
Weeg meel af, doe er zout en vanillesuiker bij.
Zeef het meelmengsel bij de botermix en klop.
Voeg de eierdooier toe en klop hem door het deeg.
Kneed het deeg snel glad met de hand. Rol het in vershoudfolie, zet het dan minimaal 30 minuten in de ijskast.
Laat het deeg op temperatuur komen.
Rol het deeg uit tot 0.5 - 1cm dikte.
Steek met een glaasje rondjes uit het deeg.
Verwarm de oven voor op 175°C
Geef de pompoenen een gezichtje.
Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Bak ze in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat de pompoen-koekjes op een rooster afkoelen.
Happy Halloween!