De boodschappen voor 6 cakejes
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram fijne suiker
200 gram zachte boter
zakje vanille suiker
mespuntje zout
3 vrije uitloop eieren
1 eetlepel cacao
1 eetlepel suiker
smarties & (kant&klaar) glazuur
rolfondant & sprinkeltjes
Wat een leuk cadeautje, dit siliconenbakvormpje uit Taiwan. Maar om meerdere konijntjes te bakken moet je wel geduld hebben met 1 vormpje. De cakejes moeten in de vorm afkoelen en dat duurt even. Dus 1 voor 1 dan maar.... gelukkig hoeven ze maar 12 minuten te bakken. We zullen nog maar wat vormpjes online bestellen want deze konijntjes vallen vast&zeker in de smaak.
Mix boter, vanille- en suiker romig.
Mix de eieren er een voor een door.
Zeef het bakmeel en het zout erbij.
Klop het beslag tot een licht en luchtig geheel.
Verdeel het beslag over twee kommen.
Roer van cacao, suiker & water een papje.
Mix het door de helft beslag in de grote kom.
Verwarm de oven voor op 175°c.
Vul het vormpje tot 2/3 met beslag met een natte lepel.
Strijk het beslag enigzins glad aan in de vorm.
Zet het vormpje midden in de verwarmde oven.
Bak het cake'je in 12 minuten gaar en lichtbruin.
Zet het cake'je in de vorm op een rooster.
Haal het er uit als het helemaal afgekoeld is.
Bak drie vanille/drie chocolade konijntjes.
Plak met wat glazuur oogjes op.
Rol fondant voor de neusjes.
Plak met glazuur de neusjes op.
De bloemetjes zijn optioneel.
Klaar zijn de konijntjes! Trakteren maar...