SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Happy Hanukkah Curious George

een kartonboek met tabs
Engelstalig , Dierenboek, Chanoeka, Kartonboek en Kijk en Zoekboek
Happy hanukkah curious george side

Happy Hanukkah, Curious George
Auteur: H.A. Rey, Margret Rey
Illustrator: Mary O'Keefe Young
Serie: Nieuwsgierig aapje
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: september 2012
Uitgeverij: Clarion Books
ISBN13: 9780547757315
Prijs: € 10.99 (HC)
Leeftijd: 4 -6 jaar

Door een nostalgisch kartonboek over Nieuwsgiering aapje Curious George leren de mini-monstertjes wat Chanoeka betekent voor Joodse kinderen. Aan de hand van voorwerpen met een speciale betekenis voor het Licht Feest wordt uitgelegd hoe het feest gevierd wordt.

De Duits-Amerikaanse schrijver/illustrator H.A. Rey en zijn vrouw Margret Rey schreven samen de 7 originele Curious George boeken. Ze leven al lang niet meer, maar hun zoon heeft het boeken schrijven over het nieuwsgierige aapje overgenomen.

Happy hanukkah curious george 01
Happy hanukkah curious george 02
Happy hanukkah curious george 03

George moet wachten tot het avond wordt en dan gaan zijn vriend en hij op bezoek, om Chanoeka mee te vieren. Ze pakken cadeautjes in en dan gaan ze op weg. De kamer is mooi versierd en er is allerlei lekker eten, tradioneel voor Chanoeka. Dan worden de kaarsen in de Menorah aangestoken en zingt iedereen samen een Chanoeka-lied. Daarna spelen de kinderen het dreidelspel.

Happy hanukkah curious george 04
Happy hanukkah curious george 05

Een heel mooi onderdeel van Chanoeka is dat je moet zorgen voor mensen die het moeilijk hebben, doe iets goeds voor ze. Breng lekker eten langs of bied je hulp aan op elke andere manier. Maar de zorg voor elkaar is belangrijk, altijd, maar zeker in de tijd van Chanoeka.

3 stralende sterren voor Curious George en Happy Hanukkah!