De boodschappen
100 gram meel
100 gram koude boter
zeezout & versgemalen witte peper
1 theelepel mosterdpoeder
50 gram pardano, geschaafd
65 gram parmezaanse kaas, gemalen
+ extra om te strooien
1 vrije uitloop eidooier
Deze snel en gemakkelijk te maken kaaskoekjes zijn lekker pittig en superbros. Een leuk recept om met kids te maken. Met hulp on standby kunnen ze alles zelf. Heerlijk voor Oudejaarsavond maar of ze dat halen? Ze happen zo lekker weg!
Zo maak je de pittige kaaskoekjes
Zeef het meel in een kom.
Doe de boterblokjes erbij.
Voeg de 2 kazen + specerijen toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Maak een rol en verpak hem in plastic folie.
Leg het deeg 30 minuten in de ijskast.
Snij rondjes af en steek er vormpjes uit.
Verwarm de oven voor tot 180°C
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Klop een eierdooier los met een garde.
Strijk eigeel op de koekjes & bestrooi ze met kaas.
Bak de koekjes in 10 min goudbruin.
Laat de kaaskoekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes in blik, dan blijven ze lekker bros.